Cum sa-i faci copilului tau un Craciun de neuitat

Se propie una dintre cele mai magice perioade din an: Crăciunul. E timpul pentru mai multă muzică, mai multă creativitate, mai multe râsete, mai multe îmbrățișări, mai multe vise, mai multă distracție. Mai multă iubire.  Știm că nu-i de ici colea să le faci pe toate: planuri, curățenie, mâncăruri, cadouri și activități cu cei mici. Dacă ne întrebi pe noi, partea cu activitățile este cea mai importantă, nu doar pentru cei mici, ci și pentru tine, ca părinte. Sunt momentele voastre, cele care se transformă în amintiri și rămân. E timpul acum să te privești prin ochii copilului tău și să vezi ce frumos te vede el. E timpul să ne amintim că fericirea este zâmbetul care se află chiar sub nasul nostru, iar cei mici ne fac atât de ușor să zâmbim. E timpul să creăm amintiri!

Joc pentru dezvoltarea atenție și memoriei

 

Nouă ne-au venit câteva idei pe care le poți face sărbătorile astea alături de cei mici.

Punându-le în aplicare vei face aceste zile de neuitat pentru tine și copilul tău.

Colectie de Povesti terapeutice

1. E iarnă, e frig, iar afară sunt mici ființe care cu greu găsesc de mâncare. Ce ziceți să hrăniţi păsărelele alături de copii? O idee foarte simplă este să înveliţi un tub de la hârtia igienică în unt de arahide (sau un înlocuitor) şi apoi să-l “tăvăliţi” în seminţe pentru păsărele. După aceea atârnaţi-l unde zburătoarele au acces la el. Nu doar că va fi o activitate distractivă, dar îi va învăţa de asemenea pe copii să fie buni cu animalele.

hraniti pasarele

 

2. Organizează seara de jocuri în familie! Este modul perfect pentru a întări legăturile emoționale în familia ta și un prilej important pentru a-i învăța pe cei mici valori importante cum ar fi: corectitudinea, răbdarea, fair-play-ul, acceptarea unei înfrângeri, bucuria de a câștiga etc.

3. Faceți un om de zăpadă împreună cu cei mici. Îmbrăcați-vă bine și ieșiți afară. Faceți-l cu capul în jos, distrați-vă făcându-i picioarele, punându-i niște cizme. Îl puteți face cu o figură surprinsă sau orice altă emoție. Îi învățați astfel pe copii să privească lucrurile din mai multe unghiuri, nu doar cel convențional. Să fie creativi este o lecție care-i va ajuta foarte mult în viitor.. Puteți face și o doamnă pentru omul de zăpadă. Oama de zăpadă poate fi accesorizată cu o poșetă și o pălărie colorată.

omul de zapada creativ

4. Prindeți fulgii din zbor – n-ați profitat de iarnă dacă nu ați prins măcar un fulg. Nu trebuie decât să deschideți gura și fie așteptați, fie încercați să urmăriți traiectoria unui fulg, străduindu-vă să-l prindeți pe limbă.

5. Mergeți împreună la bibliotecă de unde puteți alege cele mai frumoase basme pentru copii, pe care să le citiți la vreme de seară. Astfel îi învățați pe cei mici și cum să se descurce la bibliotecă, să completeze fișele, să caute cărțile pe care și le doresc. E bine să fie obișnuiți cu biblioteca școlii, cea a orașului.

 

6. Luați o lupă și analizați fulgii de nea – sunt frumoși și nici unul nu seamănă cu celălalt. Prindeți-i pe o mănușă de culoare închisă sau o haină de fâș. Pe palma goală, fulgii se topesc imediat.

7. Dați-vă cu sania – sigur găsiți undeva o pârtie. Dar și pe trotuare unde zăpada este tăbăcită, vă puteți trage unul pe altul. Da, încercați și pe copii să-i lăsați să vă tragă. Chiar dacă nu vor reuși, se vor distra.lu

8. Curățați zăpada de pe mașină – nu doar că e foarte util, dar îi învățați pe cei mici că munca nu trebuie să fie neaparat o corvoadă. În măsura puterilor lor, pot lua o mătură și să curețe capota sau cauciucurile mașinii voastre.

Mai avem două idei până la 10! Și vrem să le găsim împreună.

Spune-ne, ce alte activități ai pregătit alături de copilul tău pentru a face acest Crăciun de neuitat? Răspunde-ne aici într-un comentariu sau ne poți scrie pe pagina de Facebook.