Ghid de supravietuire in vacanta de iarna – 10 idei faine

Ghid de supravietuire in vacanta de iarna – 10 idei faine

Iarna reprezinta perioada critica a anului. Mamicilor le vine natural sa impuna reguli de protectie pentru copiii lor, sa ii tina sub observatie 24 de ore din 24, sa ii vitaminizeze contrar dorintelor celor mici de a manca numai nesanatos. Le vine natural sa-i indese in cele mai pufoase si imblanite hainute, sa le puna un fular gros si o caciula pentru a le proteja urechile. Dar mai ales le vine natural sa inventeze tot soiul de jocuri de realizat in casa pentru a-i tine departe de vremea capricioasa de afara, de ploile reci, de ninsoarea care le-ar putea provoca raceli neplacute.

Și aici intervenim noi cu multiple idei faine de pus in practica!

1. Scrie impreuna cu copilul tau o scrisoare pentru Mos Craciun in care sa se regaseasca multumiri pentru toti anii trecuti in care a fost darnic. De asemenea informati-l cu privire la vremea de afara din orasul vostru si oferiti-i detalii despre starea de sanatate a bunicilor. Expediati scrisoarea la posta cu mentiunea: Mosului, spre Polul Nord.

2. Imbracati-va comod, dar nu prea gros pentru ca atunci cand transpirati aveti tendinta de a da jos din straturile de haine si exact acela e momentul in care frigul actioneaza! Acoperiti-va capul pentru ca e cea mai importanta parte si iesiti afara. Realizati un om de zapada si cititi-i o poveste scurta cu morala, sau cu sfaturi pentru viata.

KIT pentru dezvoltarea vorbirii*45 de jocuri

Ii veti diminua astfel copilului dumneavoastra teama de a se exprima liber si totodata veti exersa vorbirea corecta. De asemenea copilul va inmagazina noi cunostinte si invataminte care-i vor sluji in dezvoltarea personala.

3. Pregatiti in bucatarie o tava cu biscutiti cu glazura de ciocolata si faceti o vizita bunicilor din partea mamei si apoi bunicilor din pareta tatalui. Povestiti-le cum v-ati petrecut ziua, ce planuri aveti pentru vacanta si spuneti-le ca va bucurati sa-i gasiti sanatosi si veseli.

4. Imprimati de pe internet peisaje de iarna, colorati-le, ajutati copilasul sa isi scrie numele, indoiti-le astfel incat sa arate asemenea unei felicitari de Craciun si atasati si o fundita. Oferiti-le cadou doamnelor educatoare de la gradinita pentru a le multumi pentru efortul depus in procesul dezvoltarii armonioase a micutului.

4. Decideti impreuna cu micutul dumneavoastra care sunt alimentele din casa de care nu mai aveti nevoie. Aruncati o privire in frigider si in debara. Adunati-le si duceti-le pe toate la un adapost de animalute care va vor fi vesnic recunoscatoare pentru gestul plin de iubire si atentie.

Set 3 – Dezvoltarea vorbirii

5. Realizati felicitari hand-made de Craciun pentru fiecare membru al familiei, utilizand nasturi vechi de care nu mai aveti nevoie. Lipiti sub forma de om de zapada, ren, fulgi de nea sau globuri.

6. Pregatiti un mic dejun creativ in fiecare zi din vacanta. Taiati banane pentru a crea trunchiul unui mos, atasati o capsuna in varf pentru a ilustra caciula acestuia si o bomboana rosie in loc de nas. Pentru a realiza un bradut gustos aveti nevoie numai de cateva boabe de struguri si o scobitoare. Pentru un chip de mos folositi felii de ou fiert pentru a ilustra ochii si barba si 2 masline negre.

7. Reuniti familia la joaca prin intermediul unei competitii de Puzzle! Fiecare are dreptul sa ataseze o singura piese de puzzle atunci cand ii vine randul.

8. Pentru a introduce intreaga familie in spiritul magic al sarbatorilor, lasati sa cante in surdina pe fundal colindele de Craciun. Acestea va vor crea o stare de bine si va vor aduce zambetul pe buze si lumina in suflet.

9. Mergeti cu colindul la vecinii apropiati.

Sarbatori fericite si spor la joaca!