10 jocuri si activitati pentru baita

10 jocuri si activitati pentru baita

Multi copii iubesc baitele, le place sa se balaceasca si sa se stropeasca. Totusi exista copii pentru care momentul baitei nu reprezinta o parte preferata a zilei. Adesea, se intampla pentru ca le este frica sa nu le intre apa in ochisori sau nu le place sa-si spele parul. Uneori este nevoie doar de o experienta placuta in cadita pentru a minimiza aspectele ce nu le fac placere. Daca micutului tau nu-i face placere timpul de baie, acest lucru poate fi extrem de stresant pentru tine, dar si pentru copilul tau.

Cum iti inveti bebelusul sa vorbeasca?

Iata cateva idei distractive care sunt potrivite pentru transformarea baitei intr-un moment de joaca si buna dispozitie:

1. Jocul cu buretele. Ajuta-l sa realizeze tranzitia spre cada in mod treptat. Iata cum poti face acest lucru: incepe prin a da copilului un buretel colorat cu care sa se joace la chiuveta. Il poate umple cu apa, apoi stoarce in galetuta. Continuati cu acest joculet cateva zile, apoi adaugati o cantitate minima de apa in cada. Dupa o saptamana sau doua, veti putea trece la o baie “normala”.

Cea mai buna carte pentru bebelusi publicata vreodata!

2. Pregateste-i bratari fosforescente. Umple apa din cada cu bratari ce lumineaza. Studiati culorile si modul in care culorile se reflecta in apa sau spuma samponului. Vei oferi copilului o experienta senzoriala distractiva si vei reusi sa elimini temerile pe care le-ar putea avea.

3. Ofera-i solutie de facut baloane de sapun. Suflati baloanele si priviti cum aterizeaza in apa de baita.

4. Protejeaza-i ochii de apa. Daca micutul doreste poate sa isi puna ochelari de inot pentru a evita stropirea ochilor cu apa. Sunt multi copii pentru care acest aspect reprezinta un disconfort. In acest mod, copilul se va transforma intr-un adevarat inotator.

5. Transforma baita intr-o experienta artistica. Poti folosi creioane speciale pentru baita sau poti colora apa de baita in culoarea preferata a copilului. De exemplu daca apa de baita va fi albastra, adauga cativa pestisori pe care copilul va trebui sa-i gaseasca si sa-i stranga intr-o galetuta.

Kit pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei la copii

6. Jucati-va cu barcute. Confectioneaza impreuna cu copilul mici barcute din burete sau dopuri de pluta.

7. Baloane pe apa. Pregateste o surpriza micutului si umple vanita cu mici baloane colorate. Va fi o experienta amuzanta pentru copil sa se joace printre baloane si sa vada cum acestea plutesc pe apa.

8. Pastreaza flaconasele goale. Lasati copiii sa incerce sa le umple cu apa din cada. Apoi, turnati-le pe burtica, spate, sau degetelele de la picioare si repetati experienta!

9. Deschide o spalatorie! Lasa-l pe cel mic sa aduca masinutele preferate (care sunt potrivite pentru apa) si sa le spele in cadita.

10. Animale din burete. Decupeaza din buretei colorati forme de animale: pesti, broscute, crocodili. Acestia pot fi companionii copilului si ii putem folosi pentru a picta, pescui sau gasi prin spuma.

Adriana Ternar – psiholog si psihoterapeut