5 idei pentru copii de făcut de Valentine’s Day sau Dragobete

citate copii despre iubire

Fiecare părinte încearcă să-și învețe într-un fel sau altul copilul ce înseamnă iubirea, de câte feluri este ea și cum se exprimă cel mai frumos. Iubirea ajunge la cei mici prin fapte și gesturi, pe care ei vor simți la rândul lor să o arate înapoi și altor persoane din viața lor (fie că este un prieten, bunica, mătușa, surioara etc). Nu e nevoie de explicații matematice, nici de discuții lungi ori demonstrații scrise pe hârtie. Uneori e nevoie doar de o idee simplă, făcută din iubire pentru celălalt.

V-am adus 5 idei iubărețe din inima lui Făurar. Puneți-le în aplicare alături de cei mici și ajutați-l să-i surprindă pe cei din jur cu un cadou meșterit de ei.

1. Copacul cu iubire! Cei mici pot pregăti un tablou personalizat. Se face conturul mâinii cu un creion pe o foaie colorată. Se taie cu atenție după contur. Se taie multe inimioare în diferite mărimi din foi de culoare roșie și roz și se lipesc ca o mică explozie în jurul mâinii decupate. Pentru a vă ajuta, decuparea inimioarelor se poate face după ce ați trasat forma cu ajutorul liniarului cu forme. Toată opera se face pe un carton A4. Cadoul se poate înrăma!

Inimioare fericite

 

“Cred ca iubirea e atunci cand vin de-afara si am mainile foarte inghetate, iar sora mea ma descalta  si imi incalzeste mainile sufland pe ele…” (Vlad, 5 ani)

2. Atât de mult te iubesc! Și pentru această idee aveți nevoie să faceți conturul mâinilor din foi colorate. Decupați cu grijă pe linia creionului. Tăiați apoi o fâșie de foaie (o puteți face mai lungă lipind între ele bucățile) și îndoiți-o ca un acordeon. Scrieți pe ea: ”Atât de mult te iubesc!” și lipiți capetele de interiorul fiecărei mâini. Împăturiți surpriza și puneți-o într-un plic. Cu ocazia acestei idei ne-am amintit cu drag de perna care vă ține în brațe, care poate fi și ea folosită pentru a arăta în joacă ce mult iubești pe cineva! 🙂

Jurnal cadou – Mami, te iubesc!

“Iubirea este ceva bun si daca ai iubire inseamna ca cineva te apara si are grija de tine. ” (Denisa, 4 ani)

3. Din toată inima mea! Știați că decupată pe o foaie îndoită, conturul unor mâini poate forma o inimioară? Alegeți o foaie colorată, îndoiți-o la jumătate, așezați mâna astfel încât degetul mare să atingă îndoitura, exact ca în imagine. Faceți conturul și tăiați cu grijă. Despăturiți și veți descoperi inimioara! Puteți scrie și un mesaj pe interiorul hârtiei.

Vă puteți inspira din cartea Povesti pentru inima si suflet

“De exemplu, eu o iubesc pe prietena mea atunci cand o las sa imi povesteasca tot ce i s-a intamplat si o supara, chiar daca imi dau seama ca nu are dreptate. Iar mai tarziu, isi da singura seama ca a gresit…” (Mara, 9 ani)

4. O pictură inimioasă! V-ați fi gândit că un simplu tub de hârtie igienică și puțină tempera poate să îi ajute pe cei mici să creeze o pictură atât de drăguță? Trebuie să îndoiți tubul de carton până când se formează conturul unei inimioare. Colorați în culori curcubeice foaia de hârtie, apoi cu ajutorul tubului imprimați inimioare roșii pe deasupra (folosiți-l pe principiul ștampilei). Lăsați să se usuce, așterneți un mesaj din inimă pe spatele picturii și dăruiți-o cu drag.

Sunt IUBIRE


“Cand fratele meu iese de la scoala si vine dupa mine la gradi, lui ii este foarte foame. Iar eu ii dau intotdeauna gustarea mea…” (Ionut, 5 ani)

5. Animale din inimioare! Aceasta este ideea noastră preferată. Pentru a realiza diferite animale, trebuie să vă orientați după imaginile de mai jos, decupând din foi colorate inimioare de diferite mărimi.

30 de activitati distractive

 

 

Asamblați-le și lipiți fiecare bucățică în locul ei. Vă împărtășim mai jos câteva idei minunate:

 

Te iubesc, puisor! – Dragoste de mama

 

Ce inseamna, de fapt, sa iubesti pe cineva?”

Te iubesc, orice-ai face!

 

“Daca mama adoarme seara pe canapea pentru ca e foarte obosita, eu ma joc un pic in liniste ca sa o las sa se odihneasca… si apoi radem impreuna…” (Matei, 5 ani)

Dacă aveţi și alte idei pentru părinți și copii, vă rugăm să ne lăsați aici un comentariu sau să ne scrieți pe pagina noastră de Facebook.

 

Sursa foto: Pinterest