Activitati cu nuci

Activitati cu nuci

Avantajul acestor activitati este faptul ca le puteti realiza oricand, indiferent de perioada anului. Nucile se pot pastra timp indelungat, fiind foarte rezistente.

“Cochilia nucii” este dura si se pot realiza lucruri interesante cu aceasta: jucarii, figurine, ornamente, barcute, etc.

100 de activitati stimulatoare Montessori

Iata ce puteti crea cu ajutorul nucilor:

1. Broscute

Aceste broaste simpatice sunt foarte usor de realizat. O jumatate de coaja de nuca (cu sau fara miez), 4 seminte de dovleac (pentru picioruse), pe care le lipiti de nuca, si vopsea acrilica pentru a picta in verde broscuta. Pictati ochii si gurita si broscuta vesela e gata!

img_0814

2. Bufnite haioase

Dati forma de bufnite nucilor cu ajutorul catorva materiale textile pe care le folositi drept aripioare, cioc si suport pentru ochisorii de plastic. Lipiti si o agatatoare si atarnati-le de geam, cuier, crengute, etc, pentru a crea o atmosfera vesela.

Montessori la tine acasa. 80 de jocuri pedagogice usor de realizat

bufnite

3. Barcute colorate

Realizati niste barcute naturale din nuci si dati-le drumul pe apa. Veti vedea ca functioneaza! Hartia colorata folositi-o drept vela si lipiti-o de un betisor. Acesta trebuie fixat in nuca fie cu ceara, fie cu plastilina, pentru a contrabalansa greutatea barcutei.

dsc_0004

4. Bebelusi in patut

Ce patut poate fi mai grozav si rezistent decat coaja de nuca? Nu aveti nevoie de o papusa in miniatura in mod obligatoriu, dar puteti crea iluzia unui copilas in patut. Foarte simplu! Aveti nevoie de o biluta pentru cap, pe care desenati ochii, gura si ii mai puneti si niste firicele de par. Introduceti in ea un betisor si asezati “copilul” in nuca. Indesati “patutul” cu vata, acoperiti cu plapuma si gata! Ati creat iluzia unui bebelus in patut. Puteti agata patuturile daca veti lipi un snur de nuca, pe sub plapuma.

j10

5. Masinuta

O idee care il va incanta pe micutul tau! E ceva de mesterit, dar rezultatul merita. Nuca va trebui “decupata”, adica pur si simplu taiata cu grija, iar, pentru a introduce barele de roti, trebuie sa dati si niste gauri. Din nasturi creati rotile si volanul (fixat pe un bat, pe care il infigeti in miezul nucii). Faceti loc (deci goliti cealalta jumatate a nucii de miez) pentru cei doi omuleti. Daca nu aveti papusi atat de mici, le puteti realiza chiar voi, din tricotaj. Drum bun!

83257f96b211f8e1da9f6540bb647805

 

6. Crabi

Decupati dintr-o hartie colorata “baza” animalutului, care va consta din picioare si clesti, iar deasupra asezati si lipiti jumatatea de nuca. Vopsiti-o in culoarea crabului si pictati-i ochii si gurita. Crabii sunt pregatiti de inot … intr-o apa virtuala, desigur.

img_0749

7. Albinute

Nucile se picteaza ca niste albinute, cu dungi negre si galbene, pe urma se lipesc antenutele. Pentru a realiza cele doua antene aveti nevoie de doua sarme imbracate, pe care le lipiti apoi de corpul albinei. Cu putina magie, poate veti reusi sa le faceti sa zboare…

img_0815

8. Capsuni pentru decor

Nucile le vopsiti in rosu, dati niste puncte de culoare neagra peste ele, pe urma decupati dintr-un material o bucata in forma de stea, ce va tine locul frunzelor, si lipiti-o peste nuci. Puteti aseza “capsunile” intr-un cosulet sau farfurie pentru a crea un mic decor “delicios”… de privit, nu si de gustat, bineinteles.

b4007881e4c208558f57ab9e3d6e374a890cca92de9e53ba9epimgpsh_fullsize_distr

 

Anamaria Potra