Cum gestionam frica de a merge la medic?

Cum gestionam frica de a merge la medic?

Mami, ti s-a intamplat sa il tragi pe cel mic dupa tine in cabinetul medical? Ai simtit si tu cum ti se rupe sufletul, vazandu-i lacrimile de frica pe obrajori?

Stiai ca exista o solutie eficienta si foarte prietenoasa de a-i explica celui mic CE se intampla la doctor, CU CINE se intalneste acolo, DE CE e nevoie sa mearga acolo si CARE sunt ustensilele pe care le va folosi domnul doctor pentru a-l consulta?

Echipa de prieteni Masimtbinescu vine in ajutorul celui mic, cu povesti scurte dar intense si pline de curiozitati cu privire la fiecare unealta ”sperietoare” pe care medicul o detine in cabinet.

Lasand vorbaria laoparte, va invitam sa faceti cunostinta cu Aspiratorul de muci (aparatele de curatat nasul), Degetul istet al cavalerului (termometrul), Intepacul cu nas subtire (acul de seringa sau de branula), Mantiile de detectiv (manusile elastice), Urechea cu fir (stetoscopul) si muuulti alti prieteni super indragiti!

Ce va invata cel mic, rasfoind aceasta carte?

-sa isi depaseasca teama de doctor
-sa capete incredere in puterile lui
-ce sunt microbii si cum ajung ei in corpul nostru
-ce rol au masca si manusile, branula, termometrul, recoltorul de exsudat, aspiratorul de muci, camera de spital, siropurile, cremele, gipsul si masca de aerosoli, medicul si echipa lui
-de ce e important sa mergem la medic cu incredere si curaj, nu cu frica.

”Stii cum uneori te doare burta? Sau capul? Sau simti mii de intepaturi in gat de fiecare ata cand inghiti? Ori faci febra… Tusesti si din nas iti curg muci ca o cascada. Sau poate iti ies tot felul de puncte roz pe piele. Sau, cand mergi la toaleta, se aud de-acolo tot felul de tunete si bubuituri…” (Ioana Chicet-Macoveiciuc)

Ei bine, cu ajutorul acestei carti ii oferim copilului sprijinul de care are nevoie atunci cand trece pragul domnului doctor, il pregatim psihologic si ii crestem increderea de sine.

Cel mic va afla:

Fiecare ustensila a medicului este prezentata intr-o maniera jucausa si amuzanta, astfel incat celui mic sa ii starneasca interesul si chiar mai mult, sa-l determine sa sa isi doreasca sa faca cunostinta cu acestea.

In poveste apar astfel, pe rand, tot felul de obiecte cu ochisori, nas, gurita sau urechi, personaje ce insotesc copilul pe toata perioada vizitei la medic.

Petra Boanta, autor materiale educative copii