Dezvoltarea vorbirii cu ajutorul frunzelor

Dezvoltarea vorbirii cu ajutorul frunzelor

Cand mergeti cu copilul la plimbare in parc, culegeti frunze si jucati-va cu ele. Puteti face cu ajutorul frunzelor multe jocuri educative si DISTRACTIVE.

Va recomandam setul pentru Dezvoltarea vorbii, care include o multime de jocuri si idei utile pentru dezvoltarea vorbirii la copii.

Obiectiv: insusirea notiunilor de mare-mic
Joc: Adunati frunze si faceti cu ele o gramada mare si una mica in timp ce spuneti ceea ce faceti: „Am facut o gramada mare (accentuati) de frunze. Am facut o gramada mica (accentuati) de frunze.”

45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii

Obiectiv: insusirea notiunilor de mult-putin
Joc: Luati frunze mai multe sau mai putine  in maini si aruncati-le cu putere in sus, in timp ce spuneti ceea ce faceti: „Aruncam frunze multe (accentuati) !” „Aruncam frunze putine (accentuati) !”

Obiectiv: insusirea formelor geometrice
Joc: Cu ajutorul frunzelor construiti pe iarba conturul unor figuri geometrice (cerc, patrat, triunghi, dreptunghi). Cereti copilului sa paseasca pe forma geometrica construita din frunze si sa repete denumirea acesteia: „CERC, CERC, …”

Obiectiv: insusirea notiunilor de orientare spatiala
Joc: Cu ajutorul frunzelor construiti un cerc pe iarba si cereti copilului sa sara in cerc, langa cerc, in dreapta sau in stanga cercului, aproape sau departe de cerc.

Obiectiv: insusirea notiunilor de culoare (rosu, galben, portocaliu)
Joc: Cereti copilului sa culeaga doar frunzele rosii, galbene sau portocalii.

Obiectiv: dezvoltarea imaginatiei si a structurii gramaticale
Joc: Ajutati-l pe copil sa construiasca din frunze o casa. Denumiti obiectele din casa la singular si la plural. In casa avem un scaun sau mai multe scaune? Avem o masa sau mai multe mese? Avem un pat sau mai multe paturi? O farfurie sau mai multe farfurii? Etc…

Obiectiv: insusirea notiunilor de plin-gol
Joc: Strangeti in doua pungi frunze, goliti o punga si aratati-i copilului care este punga goala si care este punga plina. Puneti copilul sa repete si sa va arate care este punga plina si care este punga goala.

logoped Laura Hardalau