Jocuri si exercitii pentru dezvoltarea atentiei la copii – sugestii

Jocuri si exercitii pentru dezvoltarea atentiei la copii – sugestii

 1. Ghici unde este?

  Materiale necesare: jucării

  Metode: jocul

  Desfăşurare:

Psihologul/parintele va ascunde diferite obiecte sau jucării în cabinet, atenţionând copilului să observe locul în care a ascuns obiectele, iar apoi să le găsească pe fiecare. Pentru a stimula capacitatea de memorare concomitent cu cea de concentrare a atenţiei, i se va cere copilului să denumească obiectul şi locul în care acesta a fost ascuns (de exemplu: păpuşa este în dulap, maşina este pe scaun, mingea este sub masă etc.).

Kit pentru dezvoltarea atentiei si memoriei

2. Fii atent la pahare!

Materiale necesare: 3 pahare, un nasture

Metode: jocul

Desfăşurare:

Psihologul/părintele va arăta copilului trei pahare aşezate cu gura în jos, sub unul dintre pahare se va aşeza un nasture. Apoi li se va schimba locul paharelor, fără a fi însă ridicate de pe masă. Copilul va trebui să fie atent la paharul sub care se află nasturele şi să-l identifice.

Caut 3 arici in padure! Poți să găsești 7 ciuperci? Pe mese sunt 10 farfurii cu supă. Le poți găsi pe toate 10? ( sursa carte Pot sa numar – dictionar bilingnv)

3. Telefonul fără fir

Materiale necesare: –

Mijloace: jocul

Desfăşurare:

Psihologul/părintele va începe activitatea prin a explica regulile jocului. Astăzi vom juca un joc foarte interesant, vă veţi aşeza unul lângă celălalt formând un rând. Primul copil din rând  va şopti la urechea celui de lângă el un cuvânt sau o propoziţie. Al doilea copil va  şopti la urechea celui de-al treilea copil ceea ce a auzit şi aşa mai departe. Ultimul copil trebuie să spună cu voce tare cuvântul pe care l-a auzit!