10 metode pentru un somn linistit al copilului

10 metode pentru un somn linistit al copilului

Nov 24, 2014Laura
10 metode pentru un somn linistit al copilului Foarte multi copii refuza sa se culce singuri sau plang seara dupa parinti. Copiii mici adeseori au somnul agitat si de multe ori se trezesc tipand in urma unui cosmar. Este foarte important sa invatam copilul sa se autolinisteasca pentru a avea un somn odihnitor.

O carte distractiva si foarte utila pentru momentul delicat de dinaintea culcarii:

Ema spune: Noapte Buna! ( cea mai noua carte a Printesei Urbane)

10 metode pentru un somn linistit al copilului pe parcursul noptii: 1. Citirea unei povesti sau poezii legate de activitati desfasurate seara (exemplu: Somnoroase pasarele, de M. Eminescu) 2. Folosirea unor cantece de leagan (pe care le poate canta mama sau mama impreuna cu copilul)

30 de povesti de relaxare pentru a adormi usor – Mic ritual ZEN

  3. Folosirea unor auditii muzicale cu piese relaxante 4. Construirea unui ritual de comportament ce va fi urmat in fiecare seara: cina, dusul, spalatul pe dinti, povestea dinainte de culcare 5. Folosirea unei lumini de veghe 6. Strangerea jucariilor (punerea jucariilor la culcare)

Carte - Cum sa-ti faci copilul sa doarma linistit

7. Evitarea activitatilor care agita copilul (Exemplu: jocurile distractive care implica copilul fizic si emotional) 8. Descrierea activitatilor pe care le-a facut copilul in acea zi (daca copilul nu are limbajul suficient de dezvoltat, povestea zilei va fi spusa de parinte) 9. Oferirea unei jucarii de plus in patutul copilului 10. Nu uitati sa dati de fiecare data copilasului dvs. pupicul de Noapte buna! :)


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare