13 lectii de Bune Maniere transmise copilului prin joaca si distractie

13 lectii de Bune Maniere transmise copilului prin joaca si distractie

Dec 23, 2019Petra
13 lectii de Bune Maniere transmise copilului prin joaca si distractie

''Poate ati observat deja ca, atunci cand le predam copiilor lectii de bune maniere, cum ar fi sa salute, sa spuna multumesc, sa nu ne intrerupa, pe o ureche le intra si pe amandoua le si iese imediat absolut tot ce vorbim.'' (Printesa Urbana)

Oare cum am putea sa ii invatam pe cei mici macar cateva dintre cele mai importante reguli de bune maniere? Prin joaca si distractie, desigur! Nimic altceva nu-i fascineaza pe copii mai mult, decat sa exploreze lumea, sa se laude cu ceea ce stiu sa faca, sa demonstreze ca sunt buni si capabili. Cartea ''Te rog, Multumesc, Te iubesc'' (click pe titlu) exact asta face! Ii invita pe micuti sa fie protagonisii unor povesti adevarate, in care ti-e imposibil sa nu te regasesti. De exemplu Eric cel simpatic porneste deseori in cautarea de comori lipicioase, explorandu-si nasucul. De cate ori nu l-ai surprins pe copilul tau bagandu-si degetul in nas? Eeeexact! Tot Eric este cel care considera ca pentru a manca e nevoie de dinti si nicidecum de tacamuri, iar atunci cand danseaza pe muzica data la maximum este enervant sa fii intrerupt. Saau, printesa Ema care nu aude atunci cand este salutata de catre tati sau mami, pentru ca ''e atenta la un gand din capul ei'' si considera ca salutul nu este un lucru chiar atat de important... Cate si mai cate astfel de situatii si replici foarte comice veti regasi in carte.

Ar trebui sa fie o regula de aur, ca toti parintii iubitori sa aiba in biblioteca o asemenea comoara de carte. :)

Si-acum haideti sa vedem EXACT ce anume invata copiii de la Ema si Eric, cei doi exploratori porniti in cautarea Bunelor ''Manivele'' (adica Maniere): - sa nu isi bage degetul in nas - sa spune Salut si La revedere - sa ureze Pofta Buna si sa fie cuminti la masa - sa isi ceara scuze atunci cand gresesc - sa se tina de promosiune daca tot au facut una - sa vorbeasca pe rand si sa nu intrerupa atunci cand cineva are ceva important de comunicat - sa nu jigneasca, iar daca au ceva neplacut de spus sa pastreze pentru acasa - sa spuna Te rog si Multumesc - sa isi ceara voie atunci cand doresc sa obtina/ sa primeasca ceva - sa isi faca ordine, sa nu arunce pe jos ambalaje, sa foloseasca un cos de gunoi - sa asculte de parinti pentru ca ei au numai sfaturi bune de oferit si ii doresc copilului numai bine V-am zis ca aceasta carte-minune are si mici cartonase cu reguli scurte, pe care le poti detasa si utiliza in diverse jocuri? Iata unul dintre jocurile pe care le poti face cu aceste mici cartonase: - Descopera in carte cuvintele magice pe care le regasesti pe cartonase si asaza cartonasul in dreptul fiecarei reguli gasite sau - Amesteca cartonasele cu reguli, extrage unul si inventeaza o situatie in care ar fi bine si frumos sa tii cont de acea regula Exemplu: cartonasul Te rog: Imi dai te rog un pahar cu apa? cartonasul Multumesc: Multumesc ca mi-ai dat paharul cu apa! Spor la joaca, la distractie si la invatat bunele maniere, ataaaat de utile unui copil bine crescut! :) Petra Boanta, autor materiale educative copii


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare