4 activitati de arta distractiva in aer liber

4 activitati de arta distractiva in aer liber

May 29, 2020Harry
4 activitati de arta distractiva in aer liber Ce activitati interesante si la indemana poti face cu copilul in natura? Stiai ca din bete, frunze, crengi si pietre poti crea un univers?

Sa exploram natura

Tabloul tesut din plante

Materiale necesare: 4 bete, sfoara, flori, fire de iarba sau frunze Din cele 4 bete creati un dreptunghi, legandu-le bine la capete, dupa care adaugati mai multe randuri de sfoara. Distanta dintre randuri trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mica.

Explorati, colectati si creati! - idei Montessori aici

Firele de iarba, florile, frunzele se adauga printre randurile de sfoara. Daca vrei ca micutul tau sa isi dezvolte rabdarea, indemanarea si creativitatea, aceasta activitate e bine venita.

Vanatoarea de comori in natura

450 de jocuri educationale

Daca vremea e generoasa, puteti porni intr-o astfel de aventura in curte, in parc sau chiar in jurul blocului ori pe o strada. Poti pune pe lista: o frunza, un fir de iarba, o piatra, o buburuza, o creanga, o floare, o insecta, o castana, o raza de soare, un curcubeu   Poate fi o lista facuta manual - pe o foaie desenati cateva indicii cu ajutorul unui creion sau daca aveti imprimanta la indemana si vreti sa folositi modele de fise colorate sa stiti ca gasiti multe idei pe Pinterest cautand dupa ”treasure hunt” sau ”scavenger hunt”. Pentru ca distractia sa fie garantata, faceti schimb de roluri si lasati-l pe cel mic sa va puna la treaba si porniti voi insiva la o runda de vanatoare.

Desene pe asfalt din crengi, pietre, frunze, flori…

Realizarea artei cu ajutorul naturii incurajeaza copiii sa exploreze lumea din jurul lor si o simpla plimbare in natura se poate trasforma intr-o distractie in familie.

Ce poti colecta? pietre, frunze, crengi, flori, fire de iarba

Incercati sa folositi materiale la indemana fara a deteriora mediul. Spre exemplu - ridicarea unei frunze cazute pe pamant este mai buna decat ruperea dintr-un copac. Poti realiza diferite - creaturi creative – animale de toate feluri, diferite insecte sau chiar o creatie din imaginatia copilului poate fi si mai amuzant.

Exercitii pentru creier - aici

Daca copilul tau are o pasiune, de care nu se poate dezlipi si orice alta activitate ai incerca sa faci cu el nu il prinde, fi un parinte creativ . De pilda, noi avem o mare pasiune: trenurile. Si orice propunere de actvitate trebuie sa cuprinda si cuvantul “tren”. Primbandu-ne prin curte am reusit sa transformam pasiunea intr-o activitate plina de entuziasm si imaginatie. Am cules pietre, fan uscat, frunze, crengi si cateva floricele ratacite. Iata ce a iesit: un tren!

Colectia de accesorii

Mestesugul de a realiza coronite sau bratari din crengi si floricele colectate din natura este pe langa o lectie de creativitate si o mare bucurie pentru copii. Ce bucurie poate fi mai mare pentru copii decat aceea de a primi daruri.

Labirintul Pisicilor

  Materiale necesare: crengute, flori, plante; o fasie de carton taiata dupa circumferinta capului (daca vreti sa creati o coronita) sau dupa circumfernta bratului (daca vreti sa creati o bratara); banda dublu adeziva pentru fixarea accesoriilor colectate   Concluzionam acest articol cu un citat minunat - "Copiii descoperă totul în nimic”, noi trebuie doar sa le fim alaturi in marea lor aventura. Multumim! Valentina Ghencea Sursa unor imagini din acest articol: Pinterest


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare