40 de poezii/ghicitori pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei la copii

40 de poezii/ghicitori pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei la copii

Apr 29, 2019Petra
40 de poezii/ghicitori pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei la copii ''E micut si jucaus, Parca e facut din plus. Putin lapte daca-i dau, Multumeste: miau, miau, miau!'' Oare despre cine o fi vorba?...Cum este pisoiul? Cum multumeste el cand primeste lapte?

Atentia, memoria si concentrarea copilului se afla permanent intr-o stransa legatura, acest lucru ajutandu-l in procesul de invatare.

Cum il putem ajuta pe copil sa isi dezvolte atentia si memoria? Iata un KIT ce contine: - 40 de poezii scurte, ritmate (+ ilustratii atractive) - 120 de exercitii pentru antrenarea mintii Cum folosesc KIT-ul? - Citeste-i copilului tau poezia si adreseaza-i intrebarile pe baza textului (aflate in partea de jos a cartonasului) - Omite sa citesti titlul poeziei si permite-i copilului sa identifice animalutul despre care este vorba (vei transforma astfel fiecare poezie intr-o ghicitoare. Copiii adora sa ofere raspunsul corect)

AICI poti vedea un video cu acest kit pus in practica

- Cere-i sa identifice asemanarile si deosebirile dintre imagini - Solicita-i sa identifice si sa denumeasca formele geometrice, culorile si pozitiile spatiale - Numarati impreuna, gasiti imaginile perechi si obiectele asunse - Descrieti imaginile de pe cartonase si insitati pe detalii (Cate buline are buburuza pe aripioare? Ce desene are broasca testoasa pe palarie? Cate graunte mai are de dus furnica? Cate culori vezi pe mingea elefantului? Care sunt deosebirile dintre cal si magar?)

Vezi AICI video cu poezii pentru dezvoltarea atentiei si memoriei

Ce poezii contine KIT-ul?

Limbajul expresiv al poeziilor, ilustratiile atractive si exercitiile interesante vor contribui la captarea atentiei copilului, la implicarea acestuia in sarcina de lucru si la dezvoltarea capacitatii de concentrare.

Stiai ca succesul in viata de scolar a copilului depinde de pregatirea oferita acasa, la gradinita si in mediile de joaca? Ajuta-l pe copilul tau sa fie pregatit pentru viata. Ofera-i materiale atractive, care sa-i starneasca interesul si sa-l determine sa munceasca singur. Spor la citit si la ghicit! Petra Boanta


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare