5 activități creative cu lână

5 activități creative cu lână

May 13, 2020Harry
5 activități creative cu lână

Vă propunem 5 activități vesele și pline de culoare având ca material de bază – lâna.

Lâna este tare plăcută la atingere, este moale și pufoasă iar copiilor le place asta. Copiii vor simți texturi noi, vor asocia culori, vor potrivi diferite materiale, diferite forme, dimensiuni și toate împreună vor căpăta la final forma unui lucru facut de mânuța lor. Faptul că ei înșiși creează ceva, transformând o serie de materiale aleatorii într-un produs final, coerent, contribuie la îmbunătățirea imaginii de sine.

Jocul meu de îndemânare Montessori

1. Râma colorată Știm că cele mai îndrăgite râme de către copii sunt cele din jeleu. La fel de colorate, dar mai puțin gustoase sunt și râmele noastre meșteșugite din: • carton decupat cu grija cât mai șerpuit ca să fie râma cât mai simpatică • fir de lână căt vă lasă inima dar suficient cât să acopere bine cartonul • doi năsturei rătăciți, două boabe de cafea, linte sau ce găsiți la îndemână astfel încăt râma să poată vedea Și să nu uit, pentru ca lucrul să fie dus până la capăt o puteți și boteza.

Caseta Montessori – Experimente stiintifice cu Montessori

  2. Proiectul girafa cea cochetă Mânuirea firelor de lână este într-adevăr terapeutică. Aceste girafe sunt o terapie atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Poți face o girafă în două, trei sau mai multe culori, rezervă-i însă plăcerea de a alege culorile firelor, celui mic. Lasă-i libertate în a combina singur culorile și dacă va avea nevoie de suportul tău pe parcurs fi acolo (proiectul este recomandat copiilor de peste 8 ani, dar cu ajutorul părinților poate fi realizat și de cei mai mici).

Litere in relief – 62 de jetoane. Caseta Montessori

  3. Cortul micului indian Ador această idee! Mergi la o plimbare prin natură cu copilul tău și vei reuși să faci rost de primul material necesar acestui proiect: • crenguțe uscate de copac Cu siguranță ți-au mai rămas de la proiectele anterioare câteva • fire de lâna și • o bucată mică de carton Mai ai nevoie de: • foarfeca • un pistol de lipit • candelă micuță cu led pentru a desăvârși mica creație

Carte senzoriala Tantino cu activitati pentru copii

  4. Bețele magice În timpul plimbările voastre prin natură, colectează împreună cu cel mic câteva bețe în formă de Y și câteva bețe mai mici drepte. Dacă proiectul cu cortul crezi că poate să te mai aștepte, “bețele magice” este un proiect potrivit pentru tine chiar dacă abia ai împlinit 3 ani. Vei învăța că natura e tare darnică și ție îți rămâne doar sarcina de a fi creativ. Fă rai din ce ai: • bețe culese din natura • fire de lână colorată Poți învălui bețele drepte în lână colorată și le transformi astfel în baghete magice.

Joc x si o Tantino - un excelent material senzorial

  Dacă vrei în schimb să creezi chiar și povești, combină bețele în Y cu cele drepte și astfel personajele poveștii prind formă. Povestea eroilor tăi a început însă demult, din momentul în care te plimbai prin natură și le-ai cules cu grijă în drumul tău, tu trebuie doar să o continui.

Jocul meu de indemanare Montessori

  5. Flori pufoase Cu o floare nu se face primăvara, dar cu o furculiță și puțină lână pufoasă poți crea un buchet întreg. • O furculiță • Lână Copilul își dezvoltă astfel motricitatea fină, își exersează răbdarea și puterea de concentrare.     Cu toții ne dorim ca ai noștrii copii să devină oameni creativi. Imaginația, umorul, capacitatea de a rezolva probleme îi vor fi utile toată viața. Se spune că… Un om cu memorie bună poate deține un set impresionant de informații cu care poate jongla, un om inteligent va ști cum să folosească acele informații în mod eficient, dar un om creativ va putea combina informațiile pentru a alcătui noi informații folositoare.   Valentina Ghencea


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare