7 jocuri pe care le putem face in casa iarna cu copiii

7 jocuri pe care le putem face in casa iarna cu copiii

Jan 18, 2016Harry
Stim ca cei mici au nevoie de activitati pe tot parcursul zilei, de aceea ne-am gandit sa va venim in ajutor cu cateva idei de jocuri pe care le puteti organiza iarna asta in casa! Ca doar n-o sa stam toata ziulica afara, oricat ar fi de amuzant. Asadar, sa pornim pe derdelusul ideilor creative de pus in practica in casa:

Jocuri si activitati originale si captivante

1. Faceti oameni de zapada in sufragerie

Sigur ca vom fi cuminti si nu vom face oameni de zapada din... zapada. Haideti sa fim creativi! Ce ziceti de un sul de hartie igienica, trei buline negre pentru nasturi, un fular, o caciula si o matura sau o cranga de afara? Sa trecem asadar sa ne infasuram unii pe altii! Omul de zapada, desigur, trebuie sa stea nemiscat, ca sa nu distruga munculita de infasurare. Cand totul e gata si dischisit, nu uitati sa faceti poze!

idei de jocuri pentru iarna 1 omul de zapada hartie igienica

2. Pregatiti-va de o bulgareala in casa!

Din nou, fara zapada, doar nu vrem sa fim certati! Vrem sa ne distram! Asa ca va propunem sa pregatiti cocoloase mari de hartie scrisa, ziare, reviste, orice va cade in mana si care poate fi gandit ca un bulgare cu ajutorul unei role de scotch sau doar prin botire. Puteti chiar sa faceti o bulgareala pe echipe, iar pentru asta va recomandam sa va pictati fiecare bulgarii intr-o anumita culoare, ca sa ii puteti diferentia. Si cu astea spuse, nu va ramane decat sa stabiliti o zona sigura de fugareala si sa incepeti... bulgareala!

100 de activitati cu tata

idei de jocuri pentru iarna 2 bulgareala din casa

3. Mersul pinguinilor

Pentru acest joc aveti nevoie de baloane, pe care copiii trebuie sa le umfle si apoi sa le tina

100 de activitati zen pentru un copil fericit

intre picioare, mergand in diagonala camerei unul dupa altul in sir indian. Complicati lucrurile punandu-i pe copii sa sara intr-un picior, sa se intoarca cu spatele ori sa sara peste un obstacol. Castigatorul este, desigur, cel care pierde ultimul balonul. idei de jocuri de iarna 3 mersul pinguinului Iar ca totul sa devina si mai distractiv, incercati o bulgareala a pinguinilor!

Dezvoltarea vorbirii – Notiuni opuse

4. Îngheață! Fix cum auziți. Jocul pe care vi-l propunem se joaca pe covorul din sufragerie (ori oricare alt spatiu in care sa aveti loc sa va zbenguiti). Aveti nevoie de niste boxe, un calculator de pe care sa puneti muzica si mult chef de... dansat. Puneti o melodie saltareata, lasati-o cateva secunde apoi opriti-o si strigati: ”Inghetati!”, iar copiii trebuie sa se opreasca in pozitia in care i-a prins pauza de muzica (chiar daca e cu un picior in sus, indoiti de mijloc sau daca se ating unul pe altul). Dansul reincepe atunci cand primul copil nu si-a mai putut tine pozitia inghetata si a miscat (clipitul si rasul sunt permise fara sa insemne ”dezghetare”). 5. Fulgul Pentru acest joc aveti nevoie de banda adeziva albastra. Cu aceasta, desenati un fulg pe covor si invitati-i pe copii sa paseasca numai pe dungile fulgului si niciun centimetru pe langa. O activitate grozava pentru a exersa echilibrul si atentia copiilor! activitati in casa iarna copii fulgul

6. Bagajul pentru Polul Nord

Sa facem o calatorie imaginara catre Polul Nord! Jocul consta in a face un bagaj real cu tot ce ne-ar trebui de-adevaratelea daca am pleca atat de departe. Asa ca treceti la treaba si cautati prin casa toate cele necesare, impachetati-le intr-un rucsac mare si apoi imaginati-va ca sunteti la Polul Nord. Ce vedeti? Ce faceti? Cine e cu voi? Cum arata imprejurul vostru? Aveti tot ce va trebuie? Ce animale vedeti acolo?

Desigur, inainte de toate, documentati-va cu fotografii si informatii despre Polul Nord. 7. Catarati-va pe muntele inzapezit! Numai ca... trebuie intai sa construiti muntele! Aveti nevoie de paturi, perne, plapumi (orice poate fi pus sub un cearceaf alb, pe care apoi copiii îl vor escalada) idei iarna jocuri copii muntele

Acestea au fost ideile pe care vi le propunem pentru aceasta iarna de pus in practica in casa. Aveti si alte idei pe care ati vrea sa le adaugam la lista noastra? Lasati-ne aici un comentariu sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook.


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare