Ce facem cand copilul nu ne asculta? - Cercul sigurantei
Atunci cand aflam ca vom deveni parinti (in special la primul copil), ne conectam la o emotie noua, la un rol nou, diferit de tot ceea ce am trait pana atunci. Timp 7-8 luni ne obisnuim, ne imaginam,citim, ne facem planuri si asteptam mogaldeata care ne va face viata mai frumoasa! Dar apoi mogaldeata vrea atentie. Muuulta atentie! Si tu trebuie sa faci si curat, sa faci si de mancare, poate sa te duci si la job… si in tot acest carusel se poate intampla ca tu sa te deconectezi si sa pierzi din vedere faptul ca nevoia de atentie a puiului tau reprezinta o nevoia de conectare cu tine!
Conectare pe care o planificasei dinainte de a veni el pe lume. Si atunci ce ar fi de facut? Atunci cand copilul te solicita, face un tantrum, inainte de a reactiona, gandeste-te: Ii este somn, foame, sete? Are o nevoie fiziologica neimplinita?
Ghid practic pentru a deveni un parinte (mai) calm
Copilul invata sa isi gestioneze emotiile impreuna cu adultul si imitand adultul. Insotindu-l in emotiile mai putin placute (furie, frica), il invatam cum sa le faca fata. Te-ai conectat/bucurat cu copilul tau azi? Copilul are nevoie sa ne bucuram alaturi de el in fiecare zi. Este acesta un mod al lui de a-mi spune ca are nevoie de timp cu mine? De ce nu pot pune in aplicare cu copilul meu ceea ce stiu ca ar trebui sa fac in anumite situatii?
Viata emotionala a copilului mic
Despre aceste, dar si multe altele, povestim impreuna in Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei, program dezvoltat pe baza teoriei atasamentului, de trei psihologi de renume international: Kent Hoffman, Glen Cooper si Bert Powell cu scopul de a oferi sprijin parintilor, bunicilor, educatorilor, logopezilor si tuturor persoanelor care se ocupa de educatia copiilor.
Pentru mai multe detalii si inscrieri aici: Program de Educatie Parentala: Cercul Sigurantei Irina Chiriac, psihoterapeut, educator parental acreditat in metoda Cercul Sigurantei autor al jocului logopedic Jocul strambaturilor 0723313390
povestilogopedice@gmail.com
#educatieparentala
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!