Ce poti face cu cel mic pe un camp plin cu maci?

Ce poti face cu cel mic pe un camp plin cu maci?

Jun 14, 2021Laura

Ce poti face cu cel mic pe un camp plin cu maci?

Un camp plin cu maci poate fi o experienta uimitoare atat pentru cei mari cat si pentru cei mici daca pregatim cateva activitati pentru ei.

Copiilor le plac jocurile de miscare, harjoana si activitatile de explorare, iar campurile cu maci sunt locul perfect pentru a stimula creativitatea si curiozitatea.

Va lasam mai jos activitatile puse de noi in practica:

Mapa micului explorator

1. De-a v-ati ascunselea printre Maci uriasi:
  • Conectarea cu Natura: Incepe prin a intra si a te plimba printre maci, simtind energia lor si conectandu-te cu natura. Aceasta experienta te va umple de o bucurie rara, greu de egalat.
  • Jocuri de Ascunselea: Inspirati de sugestia fetitei noastre, am jucat de-a v-ati ascunselea printre maci. Este o activitate magica care ofera un moment de conectare profunda cu natura si cu cei mici.

 

 

Sugestii pentru o experienta placuta:

  • Purtati pantaloni lungi: Recomandam sa incercati aceasta experienta purtand pantaloni lungi. Astfel, puteti evita disconfortul cauzat de intepaturi de insecte sau zgarieturi de la diferite plante.

  • Protejati-va de alergii: Daca sunteti alergic la polen, dar doriti sa va bucurati de o evadare pe un camp cu maci, o idee buna ar fi sa folositi o masca pentru a reduce expunerea la polen.

2. Poze Haioase:
  • Imortalizati Momentele Speciale: In timp ce explorati campul cu maci, veti face fara sa va dati seama o multime de poze superbe, pe care le veti admira cu drag mai tarziu. Aceste amintiri incredibile sunt surprinse in imagini pline de culoare si veselie.
  • Distractie Fotografica: Incercati sa faceti poze haioase imitand saritura caprioarelor printre maci sau dansand balet. Tineti-va de mana si invartiti-va pentru a surprinde momente pline de bucurie si creativitate.

365 de activitati Montessori

100 de jocuri creative pentru copiii intre 2 si 5 ani

3. Cu ochii in patru dupa Animalute:
  • Descoperiti Viata Salbatica: Campurile cu maci sunt ocazii minunate nu doar pentru a admira florile, ci si pentru a observa o multime de animale care locuiesc aici, cum ar fi iepuri, fazani, caprioare si soimi.
  • Concurs de Observare: Faceti un concurs de genul: "Cine vede primul o caprioara?" sau "Cine vede mai multi fazani sau iepuri salbatici?". Intr-o astfel de excursie, noi am vazut un fazan care a mers in fata masinii noastre pentru aproximativ 50 de metri, iar un iepure ascuns sub un tufis, perfect camuflat cu blanita lui de culoarea pamantului.

Gasesti aici curiozitati despre pasari.


 

 

Te invitam sa fii “detectivul” naturii!

4. De-a Detectivii:

  • Detectivii Naturii: Te invitam sa fii “detectivul” naturii! Printre maci gasesti si multe flori pe care le poti admira si cauta denumirea cu ajutorul aplicatiei Google Lens. Tot cu ajutorul acestei aplicatii putem afla proprietatile fiecarei flori.
  • Explorare Educativa: Dezvoltati-va cunostintele generale explorand natura si fiti adevarati detectivi ai naturii. Aceasta activitate nu doar ca stimuleaza curiozitatea, dar si imbogateste cunostintele copiilor despre biodiversitate.
  • Creativitate si Joc: Construiti-va amintiri de neuitat si fiti cat mai creativi si jucausi in explorarea voastra!

Beneficiile Activitatilor in Natura:

  • Bunastare Emotionala: Explorarea campurilor cu maci si jocurile in aer liber contribuie la bunastarea emotionala, oferind sansa de a va deconecta de la rutina zilnica si de a va bucura de frumusetea naturii.

  • Stimularea Creativitatii: Activitatile propuse incurajeaza imaginatia si creativitatea, oferind oportunitati de invatare prin joaca.

  • Conectare Familiala: Participarea la aceste activitati in familie poate intari legaturile si poate crea amintiri de neuitat.

Copiii vostri vor povesti cu drag despre aceasta aventura si peste ani.

Laura Hardalau, mamica si logoped



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare