Ce te faci daca micutul tau nu vorbeste cum ar trebui?

Ce te faci daca micutul tau nu vorbeste cum ar trebui?

Mar 19, 2018Petra

Ce te faci daca micutul tau nu vorbeste cum ar trebui?

Stiai ca tulburarile de pronuntie intalnite la micutul tau atrag dupa sine urmatoarele consecinte? -agresivitate -timiditate excesiva -dificultati de integrare sociala (prefera sa se joace singur, refuza relationarea cu alti copii) -hiperactivitate (agitatie motorie, instabilitatea atentiei) -refuzul de a comunica verbal -toleranta scazuta la frustrare -modificare a personalitatii (dintr-un copil vesel, jucaus se schimba intr-un copil trist, retras) Foarte multe tulburari de pronuntie pot fi corectate daca se intervine la timp pentru ca asa cum se va obisnui sa vorbeasca de la inceput, asa o va face si in viata de adult.

Cititul cu voce tare, povestitul si niste exercitii amuzante de dictie pot face minuni!

Pentru o implicare activa, distractiva si jucausa a copilului in corecatrea pronuntiei sale, o carte deosebit de utila este Strafurnica si prietenii sai - manual de dictie pentru copii.

''Un manual interesant, atractiv si foarte util in formarea si perfectionarea dictiei copiilor.'' (Prodea Gabriela)

Ce contine manualul de dictie? -peste 400 de aplicatii practice; -povesti special create pentru imbunatatirea limbajului si a dictiei; -noi metode de exersare a elementelor dictiei (volumul vocii, ritm, pronuntie, tonalitate, dificultati de articulatie) -exercitii de incalzire a aparatului fonator (pentru incalzirea buzelor, a limbii, pentru maxilar); -exercitii distractive pentru corectarea sunetelor; -exercitii "incurca limba". Cum il ajuta pe copilul meu povestile si exercitiile din carte? -sa pronunte clar si corect sunetele, grupurile de sunete, cuvintele care contin literele: S, F si V, P si B, L, Ț, M, Ș si J, Z etc.; -ii stimuleaza vorbirea; -il ajuta sa se faca inteles; -ii creste stima de sine si increderea; -ii imbunatateste viata sociala; -ii usureaza invatarea datorita imaginilor viu colorate. Iata un exemplu de exercitiu pentru corectarea sunetului "P": Pentru tine, ca parinte, Strafurnica are urmatoarele sfaturi: -ai grija la respiratia copilului tau, pentru ca o respiratie defectuoasa conduce la o rostire defectuasa a sunetelor; -ai grija la dintisorii lui, pentru ca o pozitionare incorecta a acestora afecteaza procesul de fonatie. Daca dintisorii frontali lipsesc, copilul devine dislalic. El nu va fi capabil sa pronunte corect sunetele: s, r, ț, z, ș, d si t; -ai grija sa nu-si forteze vocea atunci cand vorbeste intr-un mediu zgomotos; -ai grija la pozitia corpului in momentul vorbirii. Volumul vocii este mai ridicat atunci cand copilul are o pozitie verticala si reuseste astfel sa devina mai convingator si mai usor de inteles.

Iata ce spun mamicile despre Strafurnica si prietenii sai:

Strafurnica il va insoti pe copilul tau intr-o lume a povestilor si a exercitiilor distractive pentru corectarea pronuntiei sale! Ajuta-l sa-si imbunatateasca vorbirea si astfel isi va dezvolta o inteligenta emotionala puternica! Petra Boanta, autor materiale educative pentru copii


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare