Cum putem educa inteligenta emotionala in familie?

Cum putem educa inteligenta emotionala in familie?

Dec 09, 2019Petra

Cum putem educa inteligenta emotionala in familie?

Este important si sanatos ca fiecare membru al familiei sa-si impartaseasca punctele de vedere, sa discute despre sentimentele lor si sa faca legatura intre acestea si evenimentele petrecute. Atunci cand parintii creeaza o atmosfera pozitiva, confortabila si sustinatoare, copilul poate sa gaseasca mai usor solutii pentru rezolvarea propriilor probleme. Astfel sunt sanse mai mari ca el sa-si dezvolte simtul responsabil.

De asemenea, este necesar sa-i lasam pe copii sa gandeasca singuri in loc sa le spunem ce sa faca, iar pentru a-i indruma si invata trebuie ca parintele sa construiasca relatii prin care sa comunice cu ei.

De aceea va propunem un joc de educare a inteligentei emotionale in familie, Emotiile si familia mea – Carti de joc pe care il gasiti pe site-ul – jucarii-vorbarete.ro.

 

Este un joc educativ util pentru dezvoltarea inteligentei emotionale la copii, ce asigura, pe langa latura educativa, si distractia tuturor participantilor.

Cu ajutorul Cartilor de joc – Emotiile si familia mea (membrii familiei – mama, tata, baiat, fetita), copiii pot invata: sa recunoasca 8 tipuri de emotii si expresiile emotionale corespunzatoare (bucurie, teama, frica, uimire etc), sa isi exteriorizeze mai usor propriile emotii, sa-i inteleaga mai usor pe cei din jur.

Setul contine 32 de carti de joc color plastifiate. Dimensiuni carti de joc: 10 x 6,5 cm.

 Idei de activitati

Joc 1. Se vor aseza cartile de joc in mijlocul mesei, iar fiecare membru al familiei extrage cate o carte si va imita emotia, apoi o va denumi. De asemenea, se pot face seturi de cate 4 carti cu membrii familiei ( mama, tata, baiat, fata) grupate in expresii emotionale.

Joc 2. Fiecare membru al familiei va incerca sa inventeze o poveste folosindu-se de cartile de joc cu expresiile emotionale, avand o tema aleasa si eventual cateva intrebari ajutatoare.

Joc 3. Cartile se vor pune intr-un teanc pe masa, cu fata in jos. Se vor realiza doua randuri, un rand cu expresii emotionale placute, un rand cu expresii emotionale neplacute. Fiecare jucator va extrage cate o carte si va identifica emotia, ulterior va aseza cartea pe randul potrivit. De asemenea, putem pune cateva intrebari ajutatoare: „Cand ai mai simtit asta?”, „ Ce ai simtit in corpul tau?”, „Ce crezi tu despre aceasta emotie?”.

Psiholog Andreia Georgiana Vlasceanu Centrul KinetoBebe



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare