Cum sa ne gestionam frica in calitate de parinti? #FricideMamici

Cum sa ne gestionam frica in calitate de parinti? #FricideMamici

Aug 31, 2022Harry

Cum sa ne gestionam frica in calitate de parinti? #FricideMamici

Fricile de mama sunt diferite de fricile normale, cum ar fi teama de paianjeni sau vorbirea in public. Fricile de mama ne lovesc direct in inima si, de obicei, duc la ingrijorare intensa. Sa fii parinte nu e usor. Vrei sa oferi tot ce e mai bun copilului tau, sa il protejezi de orice care l-ar putea afecta. Insa, oricat ne-am dori, nu suntem supraoameni si nu putem sa sa controlam fiecare aspect din viata copilului nostru. Cum ne gestionam frica in calitate de parinti? Pentru a veni in ajutorul mamelor, noi, cei din echipa Jucarii Vorbarete, ne-am gandit ca ar fi de mare ajutor o campanie care sa analizeze anxietatile tipic parintesti si sa ofere eventuale solutii pentru aceastea. Campania intitulata #FricideMamici prezinta punctul de vedere atat al mamelor, cat si al unor diferiti experti in materie de parenting sau psihologie.

Primul pas pentru a ne gestiona frica

Primul pas pentru a ne gestiona frica atunci cand suntem parinti este… sa ne-o recunoastem, acceptam, sa admitem ca i-am facut loc in viata noastra. ”Bună ziua, Frica, nu-mi prea place mie de tine, dar esti prezenta, m-ai cuprins iar in ghearele tale, asa ca bun, hai sa facem cunostinta si sa vedem ce-i cu tine pe-aici!” Apoi este momentul sa navigam prin ea, ca sa o putem in sfarsit depasi. Cum facem asta? Nu singuri, bineinteles. Este important sa nu ne simtim singuri in fricile noastre, sa stim ca ne poate intelege cineva. Uneori, cel mai mult ajuta sa stim ca sunt si alte persoane care simt la fel ca noi. Pentru ca fiecare familie este unica, exista o multime de lucruri diferite pentru care mamele se ingrijoreaza. Totusi, exista cateva care frici care par mult mai comune in randul parintilor. Care sunt aceste frici de mamici, si cum le putem gestiona?
  1. Frica de a nu fi un parinte destul de bun.

Ne temem ca nu suntem mame destul de bune. Unele mame se tem ca nu isi vor pregati copilul suficient de bine pentru lumea reala, sau se tem ca nu pot oferi copiilor tot ce acestia isi doresc. Cum putem sa controlam aceasta frica? Prin dragoste si consecventa. Chiar daca nu putem sa fim perfecte, iubirea si timpul pe care le oferim copiilor nostri sunt cele mai de pret daruri. Putem sa ii ajutam pe copii prin imputernicirea lor, acordandu-le responsabilitati si stabilind asteptari realiste. Astfel, ei vor invata sa fie responsabili si sa se descurce cu fortele proprii.  


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare