Cum sa organizezi aniversarea perfecta pentru copilul tau
Sarbatorirea zilei de nastere are o semnificatie foarte mare pentru copii. Este momentul in care ei sunt in centrul atentiei, primesc cadouri, sunt felicitati si admirati, lucruri care ii fac sa se simta speciali. Daca aniversarea e prilej de bucurie maxima pentru cei mici, pentru parinti este o grija in plus, avand in vedere ca ei sunt cei care trebuie sa se ocupe de toate detaliile organizarii petrecerii. Pentru a-ti usura munca, e bine sa ai in vedere mai multe lucruri.
O petrecere perfecta presupune, in primul rand, organizare excelenta.
Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a crea petrecerea de vis a copilului tau:
1. Tema petrecerii Petrecerile tematice sunt mult mai distractive si interesante. Copiii se pot masca sau imbraca intr-un fel anume, in functie de tematica. Aceasta poate fi inspirata din desene, filme sau povesti cunoscute de micuti, din natura inconjuratoare (animale, plante, cerul cu stele, marea, muntele), din muzica sau moda, etc. Puteti crea teme de genul: “Cea mai simpatica albinuta”, “Florea mea preferata”, “Zana si prietenii ei”, “Cel mai haios zambet”, “Mastile inteligente”, “Animalul preferat”, “Piticii trazniti”, “Super eroi”, etc. Cu cat e mai atractiv titlul, cu atat si amuzamentul poate fi mai mare. Lasa-l pe copil sa vina cu propriile idei, pe urma alegeti impreuna tema care va surade.
In acest mod, el isi aduce contributia la organizare si isi stimuleaza, totodata, creativitatea.
2. Locul si timpul E indicat sa stabilesti aceste detalii cu suficient timp inainte, astfel incat sa poti organiza in timp util totul. Poti opta pentru o petrecere acasa sau in alta parte, in diferite locatii: restaurant, club pentru copii, gradinita, sala de teatru, cofetarie, parc, piscina, la o cabana de munte, la plaja, etc. E bine sa ai in vedere care va fi durata de desfasurare a petrecerii, pentru ca astfel poti sa te gandesti si la detalii ce tin de activitatile pe care le vor avea copiii sau detalii legate de meniu (daca e unul simplu sau complex), etc.
3. Invitatiile E important sa nu uiti de invitatii si sa le trimiti cu cel putin 2-3 saptamani inainte de eveniment. Nu e suficient sa faci invitatia doar verbal, trebuie sa o faci in scris pentru a fi sigur ca parintii isi vor aminti de petrecere. O scrisoare sau un email, trimise parintilor, sunt cele mai bune mijloace de comunicare, pentru ca le raman scrise datele petrecerii (data, ora, locul si alte informatii importante). Daca doresti sa faci invitatii personalizate, cere-i ajutorul copilului si lasa-l sa isi puna imaginatia la bataie in crearea acestora. Invitatiile handmade sunt foarte simpatice si atractive
. 4. Meniul Bineinteles, tortul este primul pe lista cand vine vorba de mancare. Fie ca il pregatesti tu, fie ca il comanzi, este important ca acesta sa fie pe placul copilului.
In ceea ce priveste mancarea servita, opteaza pentru un bufet suedez, cu cat mai multe legume, fructe si alimente sanatoase, neaparat prezentate intr-un mod cat mai atractiv, creativ si simpatic. Copiii vor fi super incantanti. Poti pregati cate un pachetel cu dulciuri (indicat sa fie dulciuri sanatoase - de exemplu raw vegane) pentru fiecare copilas in parte, pe care il vei oferi la plecare, in semn de apreciere pentru prezenta si cadou.
5. Distractia Distractia inseamna, in primul rand, muzica si dans. De aceea, selectia melodiilor este un aspect important si e bine sa faci alegerile impreuna cu copilul, sa vezi ce ii place, care sunt “hit-urile” copiilor. Daca petrecerea are o tema muzicala, incearca sa alegi cele mai apreciate melodii din genul respectiv. In afara de dans, niste animatori ar fi o idee binevenita, mai ales daca varsta copiilor e destul de mica. Un clovn, zane sau diferite personaje Disney vor fi, cu siguranta, pe placul copiilor. Pentru copiii mai mari, jocurile sunt adevarata atractie. Daca sunt si ingenioase, cu atat mai interesant. Sugestii de jocuri pentru copii:
- vanatoarea comorilor - indiciile ascunse trebuie gasite pentru a conduce, in final, la aflarea “comorii”
- scaunele muzicale - atunci cand muzica se opreste, copiii trebuie sa se aseze pe scaune; cine ramane in picioare iese din joc
- oglinda - copilul care este oglinda trebuie sa imite ce face cealalta persoana care se uita in oglinda
- desenul pe baloane - fiecare copil poate alege sa deseneze pe balonul sau cate o figura ce exprima o emotie, o stare
- povestea pe roluri - fiecare copil primeste cate un personaj dintr-o poveste cunoscuta sau desene animate si trebuie sa interpreteze rolul respectiv; acestia pot sa improvizeze si sa continue povestea dupa propriul plac
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!