Cum vorbim cu copilul atunci cand e furios/trist/speriat? Jocuri si solutii

Cum vorbim cu copilul atunci cand e furios/trist/speriat? Jocuri si solutii

Mar 11, 2019Petra

Cum vorbim cu copilul atunci cand e furios/trist/speriat? Jocuri si solutii

Copiii simt adesea emotii foarte puternice, pe care nu le stiu gestiona. "Inceteaza! Nu mai urla! Nu mai fi nervos! Nu mai fi speriat! Esti deja mare!" Si acestea sunt numai cateva dintre dorintele noastre disperate in raport cu strigatele neajutorate ale copiilor nostri. Dar ce inteleg de fapt copiii nostri din aceste incercari esuate de a ne transmite rugamintea? Ca nu ii mai iubim? Ca ii certam? Ca suntem niste parinti rai?

 

Ce putem face

pentru ca cel mic sa inteleaga ce ii spunem si sa se linisteasca?
Exista jocuri simple si distractive pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a celor mici, jocuri prin care sa reusiti: -sa va reconectati cu copilul interior, -sa discutati, -sa-l calmati atunci cand va vine sa lasati totul balta si...sa fugiti in lume.


 

Care sunt emotiile pe care le contine aceasta cutiuta?

-bucurie, furie, frica, tristete, mirare, dezgust, regret, rusine, incredere, ingrijorare, iritare, multumire, recunostinta, bunavointa, descurajare, confuzie

Ce ne invata jocul Emotiile Fluturasului? Ne invata ca...atunci atunci cand suntem FURIOSI putem sa incepem sa cantam (un cantecel care ne place foarte mult). Atunci cand suntem TRISTI putem sa strangem in brate o jucarie de plus.

Atunci cand ne este FRICA putem sa ascultam povesti despre modul in care alti fluturasi si-au invins teama. La ce ii ajuta pe copii recunoasterea propriilor emotii si exprimarea acestora? -sa capete incredere in sine -sa vorbeasca usor si fara retineri despre ceea ce simte -sa devina un adult puternic -sa recunoasca emotiile in el si in ceilalti

Cum ne jucam cu cele 35 carti de joc?

Petra BoantaMore articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare