Diminuarea fricii de intuneric

Diminuarea fricii de intuneric

Jan 08, 2014Dany
Diminuarea fricii de intuneric Colectia noastra de materiale pentru consiliere copii o gasiti AICI Ratusca curajoasa O ratusca si un ratoi Stau pe balta amandoi Si se tot stropesc intr-una Pana cand rasare luna.

Sursa carte: Invat sa vorbesc corect si sa fiu mai intelept

Ratusca tremura toata, Ca e noapte dintr-odata Si soarele s-a culcat Numai ea s-a tot jucat. Cu o lacrima siroi Ea il roaga pe ratoi, S-o insoteasca, ca e mica Si ii este tare frica. Atunci luna, cu caldura Ii grai asa din gura: - Sa nu te apuce jalea, Iti luminez eu cararea. Pe cararea luminata Porni rata dintr-o data Si nu mai este fricoasa E ratusca curajoasa. Activitate de consiliere Obiectiv: - depasirea fricii de intuneric Materiale: - poezia Ratusca curajoasa, fisa nr.49, o coala de hartie, creioane colorate

Carte - Ema spune noapte buna ( Printesa Urbana)

Procedura: Pas 1: - i se va prezenta copilului poezia Ratusca curajoasa si fisa nr.49 Pas 2: - se va discuta poezia cu ajutorul intrebarilor de continut Pas 3: - vom desena un cerc care va reprezenta globul pamantesc Pas 4: - vom explica copilului ca planeta pe care locuim se numeste Pamant, este rotunda si este locuita si de o parte si de cealalta de oameni, animale, plante Pas 5: - vom explica copilului ca soarele este cel care lumineaza si incalzeste oamenii, animalele si plantele Pas 6: - vom desena in exteriorul cercului un soare, iar in interior, de aceeasi parte, desenam un copil, o floare, o pasare Pas 7: - vom desena de cealalta parte a cercului, in exterior, luna, iar in interior desenam un copil, o floare, o pasare Pas 8: - vom explica copilului ca atunci cand soarele lumineaza o parte a planetei, luna lumineaza cealalta parte, planeta fiind tot timpul luminata Pas 9: - se vor utiliza intrebarile de personalizare Intrebari de continut: 1. De ce i s-a facut frica ratustei? 2. Cine a ajutat-o pe ratusca? 3. Cum a ajutat-o luna pe ratusca? 4. De ce crezi ca a devenit ratusca curajoasa? Intrebari de personalizare: 1. Tie ti-a fost vreodata frica de intuneric? 2. Ce crezi ca ai putea face ca sa nu-ti mai fie frica de intuneric? Exemplu: - Sa ma gandesc ca noaptea este la fel ca ziua, doar ca este mai putina lumina. - Sa ma gandesc ca soarele a trebuit sa plece sa lumineze si sa incalzeasca alti copii si ca a ramas luna ca sa lumineze. - Sa las o veioza aprinsa in timpul noptii. - Sa am o lanterna pe noptiera, pe care sa o pot folosi daca ma trezesc. - Sa dorm cu o jucarie de plus.  


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare