Idei de jocuri in calatorii pentru dezvoltarea atentiei

Idei de jocuri in calatorii pentru dezvoltarea atentiei

Jun 18, 2020Harry
Idei de jocuri in calatorii pentru dezvoltarea atentiei De la entuziasmul plecarii, al intregului ritual al pregatirii bagajelor si pana la entuziasmul sosirii la destinatia stabilita poate fi drum lung. Fie ca planificam o excursie mai scurta ori o lunga vacanta, cei mici se vor bucura de petrecerea timpului in familie si totul poate fi mult mai distractiv si mai interactiv atunci cand cei mici fac echipa cu parintii lor si devin parteneri de joc. 6 jocuri si activitati pe care le puteti face atunci cand plecati intr-o calatorie: 1. Cronologia de calatorie sau harta pe intelesul celor mici

50 de jocuri de jucat in masina

Copiilor le place sa faca parte din ceea ce se intampla si pentru a evita nesfarsitele intrebari “ cand vom ajunge?” sau “ cat mai avem?” o simpla cronologie de calatorie, ii ajuta pe copii sa isi vizualizeze calatoria rutiera si sa inteleaga unde se afla. Astfel, ei vor fi conectati cu calatoria in sine, nu se vor plictisi si tot drumul va fi o curiozitate la care pas cu pas isi vor raspunde singuri. Ce trebuie sa faci?

50 de jocuri de jucat in avion

Pe o foaie alba de desen realizati impreuna cu cel mic o harta pe intelesul lui. Faceti traseul din linii punctate oprite din loc in loc de localitati, orase sau alte puncte de reper reprezentative ce le puteti marca prin desen. Daca copilul stie sa citeasca puteti strecura pe harta si cateva detalii de retinut despre orasul sau punctul pe langa care treceti.

2. Jurnalul de calatorie

Jurnalul de calatorie este de fapt "valiza cu amintiri", amintiri pe care cel mic si le poate inscrie in acest mic jurnal cat mai autentic pentru ca ele sunt inscrise fix la momentul trairii lor sau cel putin la foarte scurt timp dupa. Il poti crea foarte simplu din: patrate de hartie alba de desen decupate, creion, culori, etc. Foile pot fi prinse la unul din capete si poti crea o mica carticica in care copilul poate nota pe parcursul calatoriei. O alta idee minunata este insiruirea foilor pe o sfoara si daca calatoresti cu masina o poti agata intr-o parte laterala a masinii, de-a lungul usilor. In functie de ceea ce vad cei mici pe geamul masinii sau de momentele excursiei ei pot face desene ce pot fi pastrate in cronologie. Astfel ei vor avea un mini jurnal simpatic de calatorie cu ajutorul caruia isi vor putea aduce aminte cu usurinta ce au vazut, ce au simtit si ce au trait.

3. Tava de calatorie

Tava de calatori este un joc pe care cel mic il poate juca in timp ce merge cu masina. Practic e masuta lui mobila dar atat de utilla. O poti realiza cu ajutorul: unei foarfece, lipici, 1 rola de covoras pentru rafturi si o tava mica de prajituri. Pe ea copilul poate desena, colora, poate face puzzle-uri, poate crea, poate rasfoi sau citi povesti, modela plastilina, etc.  

50 de jocuri de jucat in vacanta

4. Vanatoarea de inimioare

Materiale necesare: 10-20 de inimioare (din ciocolata sau chiar din carton), cosulete sau saculeti pentru a putea colecta inimile gasite. Cum se joaca? Acest joculet este asemanator cu vanatoare oualor de Paste. Ascundeti inimile in diferite locuri pe parcursul calatorie voastre si cu "rece/cald" ghidati partenerul de joc sau oferiti indicii ajutatoare astfel incat inimile sa fie ale voastre. Puneti-l si pe copil sa ascunda si el iar voi la randul vostru sa cautati si sa gasiti inimioare.

6. Avioane cu dorinte

Aceasta activitate care incepe prin a fi o activitate handmade, de carft si anume - realizarea avioanelor din hartie, continua prin a deveni si mai distractiva pentru ca le satisface celor mici nevoia de miscare.

Si tu, ca adult vei descoperi placerea de a face avioane din hartie. Este o activitate indragita de orice copil care poate imbina creatia cu joaca afara, pentru a lansa operele lor. Puteti face intreceri si sa va provocati abilitatile de "pilot" sau daca doriti ca aceasta activitate sa fie si mai mult de atat, puteti scrie pe ele dorinte si sa le lansati spre implinire in timp ce vizitati locuri magice. O excursie cu jocuri si activitati distractive nu poate fi decat o excursie reusita si plina de zambete si bucurii! Sursa foto: Pinterest Valentina GhenceaMore articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare