Interviu cu Printesa Urbana - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Interviu cu Printesa Urbana - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Jan 26, 2018Petra

Interviu cu Printesa Urbana

1.Ce sfaturi ti-ai da daca te-ai intoarce in trecut 3-4 ani? Printesa Urbana: Acum 4 ani eram mama de un copil, asteptandu-l pe al doilea. Mi-as spune sa fiu mai blanda cu mine. Sa iau in fiecare zi Magne B6. Sa fac in fiecare zi ceva pentru mine. Sa merg cat de curand la terapie, ca sa scap de furie, de frustrari, de frica si de vina. Mi-as spune ca da, e foarte bine ca am ales sa lucrez de acasa, ca sa pot sta cat mai mult cu copiii mei. si sa am incredere in copii, care da, sunt minunati si fata de care abordarea cu respect si blandete este cea mai buna.

Jocul Meseriilor, 26 jetoane – Ioana Chicet-Macoveiciuc

2. Exista parenting ideal? Cum si de ce? Printesa Urbana: Eu cred ca parentingul este relatia intre copil si parinte, nu o suma de teorii, studii si retete. Exista relatie parinte-copil perfecta? Nu, nici nu stiu ce ar presupune asta. Dar exista relatii bune si relatii mai putin bune. Relatiile bune sunt cele bazate pe respect reciproc, pe ascultare, iubire si acceptare. Copilul nu trebuie sa fie varianta mai mica a parintelui, iar parintele nu trebuie sa modeleze copilul, dimpotriva. Trebuie sa ii inteleaga si sa ii accepte trasaturile naturale, apoi trebuie sa-l ghideze pentru a intelege corect lumea si a se adapta la ea. Un copil crescut in colaborare, care stie ca este vazut si iubit asa cum este, se va adapta usor, va avea relatii de calitate ca adult si principii sanatoase, nu impuse de parintele sau, ci alese conform propriilor trasaturi si dorinte.

Descopera un instrument util pentru parintii obositi care vor sa se conecteze rapid si eficace cu puiul lor!

  3. Cum arata o zi din viata ta ca mama si ca bloger? Printesa Urbana: Sunt zile si zile. In unele zile, copiii merg la gradinita pana la ora 4, iar eu scriu si merg la filmari, evenimente sau intalniri. Apoi mergem impreuna la joaca sau la teatru sau in parc, fara telefon, tableta sau televizor. In alte zile, copiii sunt acasa si eu stau cu ei, gatim, mancam, iesim. Si in altele, cand am lucruri urgente de rezolvat, ii rog sa se joace pe langa mine cat eu lucrez ceva. Mai scriu seara, dupa ce ei adorm, sau dimineata devreme, inainte ca ei sa se trezeasca. Nici o zi nu e la fel cu alta, dar toate sunt frumoase! :)

Adevarul gol-golut. Ioana Chicet-Macoveiciuc

4. Ce materiale educative folosesti in dezvoltarea copiilor tai? Printesa Urbana: Lumea inconjuratoare si cartile. Ne place sa ne plimbam mult, sa observam, ei pun multe intrebari, eu le raspund, daca stiu, daca nu, cautam raspunsurile in carti sau pe internet.

Vacanta pofticiosilor. Ema si Eric cresc si calatoresc

5. Banuiesc ca mai exista discutii si tensiuni intre cei 2 copilasi ai tai. Cum le gestionezi? Printesa Urbana: Conflictele sunt firesti si pot aduce schimbari in bine daca sunt gestionate corect. Am incetat sa ma mai supar pe micile certuri dintre ei. inainte interveneam si luam partea celui mic, dar mi-am dat seama repede ca nu asa ii ajut, nu faceam decat sa le intaresc statuturile de victima, respectiv agresor. Mi-am dat seama ca ei se descurca foarte bine singuri, ca atata vreme cat nici unul nu e in pericol real, relatia lor e doar a lor si trebuie sa-i las sa si-o construiasca asa cum vor si pot ei.

Vrei sa-ti spun un secret despre mami?

6. Ce i-ai transmite unei mamici care se plange mereu de lipsa timpului? Printesa Urbana: I-as spune sa ceara ajutor. Sa puna pe hartie toate lucrurile pe care le face zi de zi si sa caute impreuna cu sotul ei solutii practice astfel incat sa aiba si ea timp de odihna si de ceva ce-i place. Sa renunte la control si sa mai lase si pe altii sa faca ce face ea. Sotul poate sta cu copilul, poate da cu aspiratorul, poate pune o oala pe foc. Daca mama nu e bine, nimeni din familie nu e bine.  


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare