Jocuri pentru corectarea pronuntiei

Jocuri pentru corectarea pronuntiei

Dec 11, 2013Dany

Jocuri pentru corectarea pronuntiei

Corectarea pronuntiei este indicat sa se faca prin activitati amuzante, jocuri interactive care sa ii ofere copilului confort si libertate.

Abonament materiale de logopedie – Jucarii Vorbarete AICI

Jocuri pentru emiterea sunetului S

1. Poza: „Facem o poza! Te rog zambeste!” 2. Chemam pisica: cu ajutorul unui creion dermatograf se va desena pe degetul aratator o pisica (urechi, ochi, mustati etc.), iar, cand copilul va pronunta „pisss, pisss!”, degetul–pisica se va indrepta spre el.

Gasesti AICI 40 de jocuri distractive pentru corectarea pronuntiei:

La inceput chemarea pisicii se va face in soapta, apoi din ce in ce mai tare.

Jocuri pentru emiterea sunetului C

1. Raceala: „Cum tusim cand suntem raciti?” 2. Somnorosul: „Arata-mi cum faci cand ti-e somn?” 3. Pelicanul: „Cum inghite pelicanul pestele?” (imitarea actiunii de a inghite)

Jocuri pentru emiterea sunetului H

1. Frigul: cu gura larg deschisa, se expira usor aer cald, tinand palmele in fata gurii (se imita actiunea de a-ti incalzi mainile). 2. Puiul de pisica: copilul va imita zgomotul scos de o pisica ce se apara de un caine. 3. Ochelarii/Oglinda: se vor aburii lentilele de ochelari/oglinda, dupa care se vor sterge cu un servetel.

Fise de logopedie: AICI

Jocuri pentru emiterea sunetului B

1. Un copil bosumflat: se imita aceasta expresie prin umflarea obrajilor pentru cateva secunde in fata oglinzii 2. Spargerea balonului: se umfla obrajii iar cu degetele aratatoare se apasa pe obraji, aerul fiind expirat cu putere pe gura 3. Sforaitul calului: se inspira cu putere pe nas si se expira pe gura cu punerea in vibratie a buzelor 4. Vantul adormit: copilul va sufla usor hartiutele din palma care datorita jetului slab nu vor cadea (in cazul in care hartiutele cad din palma sunetul pronuntat a fost P nu B) 5. Toba: se va cere copilului sa bata cu palmele in masa concomitent cu pronuntia zgomotului produs de toba: „bum-bum” 6. Tunetul: copilul va lovi cu pumnul in masa concomitent cu pronuntia cuvantului „bum” Logoped Laura Hărdălău


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare