Kit cu poezii si jocuri pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei

Kit cu poezii si jocuri pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei

Jan 09, 2020Petra

Kit cu poezii si jocuri pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei

Kit-ul pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei mi-a placut de cum a ajuns la mine! Si mie si piciului meu! Pana la acest moment l-am testat pe 4 copii: al meu 1 an si 8 luni, o fetita de 4, un scolar de clasa 0 de 6 ani si un pusti cu autism de 9 ani si tuturor le-a placut!

Kit pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei

Desi jocul este recomandat de la varsta de 3 ani, eu zic ca poate fi folosit cu brio si mai devreme. Copilul meu inca nu poate raspunde singur la toate intrebarile de pe cartonase, asa ca ii citesc poezia, apoi citesc intrebarea si la intrebarile la care nu ar sti raspunsul, de ex. unde sunt pozitionate oasele fata de cusca, ii raspund eu si i le exemplific: In spate - pun mana mea pe spatele lui si apoi pun ceva in spatele lui. Sau improvizez o cusca din lego si pun un os desenat/decupat in spatele custii. Gasim astfel idei noi de joaca si de invatare.

Cu picii de 4 si 6 ani, am citit eu poeziile, fara a le arata cartonasele, omitand numele animalelor unde era cazul si asteptand ca ei sa ghiceasca. Si s-au distrat ghicind. Celui mare, care a inceput sa invete sa citeasca, ii mai dadeam sa citeasca cate un cuvant usor. La final raspundeau pe rand la cate o intrebare si faceam ca animalele. A fost o distractie pe cinste! Cu pustiul cu autism am lucrat pe intelegerea textului citit, respectiv intelegerea textului ascultat. Uneori, un copil poate citi foarte bine, dar cand il intrebi ce a citit sa ii fie greu sa reproduca.

Astfel, putem incepe prin a citi o propozitie scurta, la care apoi sa raspunda la intrebari (WH Question - cine, ce face, unde...). Dupa ce invata sa raspunda la propozitii, mergem catre fraze si apoi catre poezioare. Iar acestea sunt perfecte pentru aceasta activitate! Pustiului in cauza ii plac animalele, asa ca era si motivat si de subiectul cartonaselor si a citit de mai multe ori pentru a putea raspunde la intrebari.

Ce poti invata cu acest joc? Foarte multe notiuni: numarat, culori, forme, pozitii spatiale, denumirea animalelor, sunetele animalelor, ce mananca/fac animalele. Sa citesti, sa ghicesti, sa proceseze ce ai citit/auzit. Asa cum spune si numele jocului iti ajuta copilul sa isi dezvolte atentia Si memoria, necesare in viata de zi cu zi, in viitoarea lui viata de scolar, dar si in viata de adult!

Chiriac Irina Andreea, psihoterapeut si logoped



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare