Nu inteleg ce spune copilul meu!

Nu inteleg ce spune copilul meu!

Jun 17, 2014Laura

Nu inteleg ce spune copilul meu!

Stimularea dezvoltarii vorbirii in primii ani de viata este fundamentala pentru construirea unei baze solide de comunicare. Aceasta nu doar faciliteaza exprimarea gandurilor si emotiilor, dar joaca si un rol vital in dezvoltarea sociala si cognitiva a copiilor.

Este uimitor sa vezi cum un simplu "mama" sau "tata" poate lumina fata unui parinte si sa simti bucuria pura in ochii unui copil care descopera lumea prin cuvinte.

Idei pentru stimularea vorbirii la copiii de 3 ani 


1. Ghiceste! Completarea unor propozitii lacunare (i se vor da copilului cateva secunde de pauza in care el va putea da un raspuns pentru a completa propozitia; daca copilul nu raspunde se va continua propozitia)


Obiective: - stimularea comunicarii - dezvoltarea orientarii spatiale - stimularea imaginatiei


Va recomandam setul pentru Dezvoltarea vorbii, care include o multime de jocuri si idei utile pentru dezvoltarea vorbirii la copii.

 Soricelul s-a ascuns sub … Painea este pe … Mingea este langa … Perna este pe … Mama pune sare in … Tata ia laptele din … Cainele s-a ascuns in spatele … Creionul a cazut intre masa si …


Kit pentru dezvoltarea atentiei si a memoriei


2. Ajuta-ma!

Obiective:

- stimularea comunicarii

- stimularea imaginatiei

Exemplu: Ne incaltam cu….(i se vor da copilului cateva secunde de pauza in care el va putea da un raspuns pentru a completa propozitia; daca copilul nu raspunde se va continua propozitia) pantofii de culoare…rosie.

- Ne luam…vesta sa plecam in…parc. - Mie imi place tare mult sa…ma joc cu….trenuletul. - As vrea sa mananc o…prajitura cu…fructe.

45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii

! Propozitiile de mai sus sunt orientative, este importanta folosirea acestei tehnici in dialogul cu copilul pentru ai stimula vorbirea.

3. Cine are forma …?

Obiectiv:

- stimularea comunicarii

Cine are forma rotunda/cerc? (roata, soarele, bulina, volanul, etc.)

Cine are forma dreptunghi? (usa, geamul, patul, dulapul, masa, cartea, etc.)

4. Cuvinte de legatura:

Completarea unor propozitii lacunare (i se vor da copilului cateva secunde de pauza in care el va putea da un raspuns pentru a completa propozitia, daca copilul nu raspunde se va continua propozitia)

Obiectiv:

- stimularea comunicarii

- stimularea imaginatiei

Exemplu:

Mama merge la ….. Eu vreau sa …. Eu mananc supa sau …. M-am jucat cu masina si cu …. Adun jucariile de pe … Am o geanta plina cu … Vreau o jucarie care … As vrea sa beau lapte dar … S-a innorat si iar … Buni face o prajitura cu … Cainele fuge dupa

Spor la Joacă să aveți!

Laura Hardalau,

mamica si logoped



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare