Pas cu pas spre gradinita

Pas cu pas spre gradinita

Aug 21, 2017Laura

Pas cu pas spre gradinita

Micutul tau incepe gradinita? Copilul accepta greu separarea de mama si simte momentul despartirii de dimineata ca pe o adevarata drama. El are nevoie de suport emotional puternic, de siguranta si incredere ca totul va fi bine.

Este bine sa incepi sa-l pregatesti pas cu pas cu ideea ca va merge la gradinita, povesteste-i despre ceea ce va invata acolo, spune-i poezii, foloseste cartonase cu imagini sau povesti terapeutice care il pot ajuta pe copil sa accepte mai usor acest moment delicat din viata lui.

Ti-am pregatit o lista cu 5 materiale eficiente, cu ajutorul carora poti sa-l pregatesti pas cu pas pentru gradinita.

1. Cu pasi mici si fericiti – Adaptarea la gradinita si la scoala

Povestea terapeutica abordeaza problema separarii copilului de parinte si a parintelui de copil totodata, fiind privita situatia din dubla perspectiva. Cartea, bogat ilustrata, este plina de informatii utile, cuprinzand: - instructiuni pentru citirea povestii terapeutice; - prezentarea pasilor de acomodare la gradinita; - intrebari pe marginea textului; - intrebari pe care sa le adresati copiilor; - sugestii pentru parinti; - un mic rezumat pentru consolidarea informatiilor prezentate.


2. Bobita si Buburuza la gradinita

Bobita si Buburuza, personajele indragite de copii, incep gradinita! Cartea contine desene simple, imagini mari, texte scurte si scrise intr-un limbaj simplu, iar dimensiunea cartii o face potrivita pentru mainile celor mici.

3. Povestile lui MAX – Ma simt bine la gradinita

Ghid de interventie pentru modelarea comportamentala acasa si la gradinita

vine in sprijinul parintilor si piticilor prin normalizarea noii etape in care al tau copil urmeaza sa intre, prin acomodarea blanda la rutinele si tranzitiile unui grup de prescolari.

4.   Gradinita pentru totdeauna 

O super carte care raspunde la multe intrebari:
Cum ma adaptez la ideea ca cel mic va merge la gradinita? Cum ma ajut pe mine, cum imi ajut copilul? Cum ii va fi copilului meu fara mine? Va plange? Il va lua cineva in brate? Oare va manca? Va dormi la pranz? Si ce fac daca mai are un fratior mic acasa? Cum stiu ca e pregatit?

 

Stim cat de emotionant si provocator poate fi momentul in care copilul tau incepe gradinita. Este o etapa plina de necunoscuturi si provocari atat pentru cei mici, cat si pentru parinti.

Insa, cu ajutorul resurselor potrivite, aceasta tranzitie poate deveni o experienta pozitiva si implinitoare.

Adaptare blanda ii dorim micutului tau!

 More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare