Solutii de activitati pentru dezvoltarea atentiei copilului

Solutii de activitati pentru dezvoltarea atentiei copilului

May 22, 2018Petra

Solutii de activitati pentru dezvoltarea atentiei copilului

Iti doresti ca micutul tau sa participe cu drag la jocurile educative propuse de tine? Vrei sa te conectezi cu el, sa il faci sa-ti vorbeasca si sa-si exprime emotiile? In randurile de mai jos iti voi oferi o sursa inepuizabila de activitati distractive, stimulatoare, care starnesc copilului interesul, ii ridica semne de intrebare si il provoaca sa actioneze.

Colectia Hoinari prin anotimpuri dezvolta intr-un mod inegalabil vocabularul, memoria, capacitatea de concentrare si imaginatia copilului.

Ce este colectia Hoinari prin anotimpuri?

4 carti de mari dimensiuni (Primavara, Vara, Toamna si Iarna) cu cate 16 pagini cartonate si rotunjite la colturi pentru a asigura o manipulare sigura a copilului. Cartile nu sunt insotite de text, ele avand: -imagini succesive in miscare, puternic si viu colorate -personaje si obiecte realizate pana la ultimul detaliu

Ce activitati educative se pot crea pe baza imaginilor din carti? -de identificare si recunoastere (avand ca suport personajele de pe coperta 4 a cartii, copilul este invitat sa identifice de cate ori apare fiecare dintre ele printre pagini)

- de dezvoltare a vorbirii (copilului i se adreseaza tot felul de intrebari pe paza imaginilor: Oare de ce asteapta doamna la semafor? La ce ora crezi ca va ajunge trenul? Cand s-au intors pasarile din tarile calde? Ce se construieste aici?)

- de asociere (i se cere copilului sa identifice toate personajele care poarta bluza cu maneca lunga, palarie sau care plimba un catel in lesa)

-de invatare a culorilor (i se cere copilului sa spuna ce culoare au anumite obiecte din imagine si sa gaseasca altele de aceeasi culoare in paginile urmatoare)

-de invatare a ceasului (copilul este intrebat: Cat este ceasul? La ce ora pleaca trenul? Cand se ia micul dejun? Cand se porneste spre gradinita? Cand se merge la culare?)

-programul zilei -notiuni opuse (mare/mic, sanatos/nesanatos)

-succesiuni logice Ce invata copilul din aceste carti? -ce-i este caracteristic fiecarui anotimp -cum decurg zilele obisnuite ale oamenilor si animalelor -cum se imbraca oamenii in functie de temperatura de afara -de ce merg copiii la gradinita si ce se intampla acolo

-ce rol are masina de gunoi -de ce e important sa nu intarzii -la ce ne ajuta mediul inconjurator -ce se intampla cand ploua -cum se organizeaza o zi de nastere -de ce trebuie sa avem grija de lucrurile noastre -de cate feluri sunt oamenii (inalti, scunzi, grasi, slabi, albi, negri etc)

Tie ti-ar placea sa primesti informatii pretioase din partea copilului tau cu privire la experienta sa de la gradinita? Ti-ar placea sa stii cum se simte la locul de joaca, care sunt persoanele cu care rezoneaza cel mai bine, care sunt activitatile sale preferate si ce anume il deranjeaza in viata de zi cu zi?

Fa-l sa vorbeasca! Tu singura poti sa stimulezi vorbirea copilului tau cu ajutorul imaginilor inlantuite si minutios lucrate, facand din aceasta activitate un proces indragit, mult asteptat si foarte distractiv.

Petra Boanta - copywriter

 More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare