Pas cu pas spre gradinita

Pas cu pas spre gradinita

Micutul tau incepe gradinita?

Copilul accepta greu separarea de mama si simte momentul despartirii de dimineata ca pe o adevarata drama. El are nevoie de suport emotional puternic, de siguranta si incredere ca totul va fi bine.
Este bine sa incepi sa-l pregatesti pas cu pas cu ideea ca va merge la gradinita, povesteste-i despre ceea ce va invata acolo, spune-i poezii, foloseste cartonase cu imagini sau povesti terapeutice care il pot ajuta pe copil sa accepte mai usor acest moment delicat din viata lui.

Ti-am pregatit o lista cu 5 materiale eficiente, cu ajutorul carora poti sa-l pregatesti pas cu pas pentru gradinita.

1. Cu pasi mici si fericiti – Adaptarea la gradinita si la scoala

Povestea terapeutica abordeaza problema separarii copilului de parinte si a parintelui de copil totodata, fiind privita situatia din dubla perspectiva.
Cartea, bogat ilustrata, este plina de informatii utile, cuprinzand:
– instructiuni pentru citirea povestii terapeutice;
– prezentarea pasilor de acomodare la gradinita;
– intrebari pe marginea textului;
– intrebari pe care sa le adresati copiilor;
– sugestii pentru parinti;
– un mic rezumat pentru consolidarea informatiilor prezentate.

Pregateste-ti copilul pentru gradinita! Vezi colecta de carti si materiale din categoria: Adaptarea la gradinita!

2. Bobita si Buburuza la gradinita

Bobita si Buburuza, personajele indragite de copii, incep gradinita! Cartea contine desene simple, imagini mari, texte scurte si scrise intr-un limbaj simplu, iar dimensiunea cartii o face potrivita pentru mainile celor mici.

3. Cartonase Rutinele gradinitei

Prin invatarea rutinelor, copiii ajung sa fie independenti si responsabili. Aceste cartonase pregatesc copilul pentru programul unei zile de gradinita, fiind un suport eficient, prin text si imagini, pentru ca trecerea spre noua etapa sa se faca usor si natural. Imaginile prezinta activitati desfasurate la gradinita si regulile pe care trebuie sa le respecte, spre exemplu: cum sa se comporte la sala de mese sau in timpul activitatilor sportive, cum sa imparta jucariile cu ceilalti etc.

4. Grupa lui Ciufulici

Poeziile jucause si distractive din carte sunt un suport excelent pentru a-l introduce pe copil in lumea gradinitei. Ilustratiile atrag atentia micutilor si fac din gradinita o adevarata poveste fermecata. Ciufulici asteapta sa ii descoperiti intamplarile si sa va bucurati de gradinita!

5. Set Teama de separare: Puzzle + Poveste terapeutica

Setul terapeutic contine „Povestea Veveritei Castanica” si un Puzzle cu o imagine reprezentativa din carte. Instrument de lucru foarte util, povestea terapeutica va ofera solutii pentru a-l ajuta pe copil sa depaseasca teama de separare, iar acesta va primi valori si resurse care il vor ajuta sa se echilibreze emotional.

Tu cum iti pregatesti copilul pentru gradinita?