10 idei creative cu frunze

10 idei creative cu frunze

Sep 06, 2016Laura
10 idei creative cu frunze Toamna isi face simtita prezenta si noi, asemenea copiilor, ne bucuram de coloratura splendida a copacilor si a covorului de frunze tot mai dens. Si pentru ca dorim sa simti din plin spiritul acestui anotimp, iti propunem cateva idei creative cu frunze, pe care sa le realizezi impreuna cu cei mici. Te asigur ca va fi o adevarata placere!

Jurnal de Toamna - Mapa micului explorator

- zeci de activitati cu tematica de toamna -

1. Coronita de toamna Aveti nevoie de o fasie de carton sau hartie groasa, pe care veti fixa frunzele cu lipici, pe urma, cu ajutorul unui ac gros cu snur, coaseti coronita si legati-o la capat, potrivind-o dupa marimea capului.

Sa exploram natura

6a00d8341cc08553ef0133f4d45935970b-800wi 2. Lampa tomnatica

30 de activitati distractive pentru copilul tau

Pe o hartie de calc (transparenta), lipiti cu aracet sau cu orice alt adeziv frunze de marimi si forme diferite. Dupa ce s-a uscat foaia, formati un cilindru lipind capetele foii. Pentru a inchide cilindrul, ai nevoie de o cutiuta rotunda de lemn sau carton gros (din acelea de branza). Partea superioara va trebui decupata pentru a lasa aerul sa patrunda. Gata, puteti aseza candela inauntru! Simple-Leaf-Lanterns 3. Copacel cu frunze Lasa-l pe cel mic sa deseneze un copac pe o plansa si ajuta-l sa lipeasca frunzele pe crengile acestuia. Plansa poate fi pe urma pictata sau colorata, dupa bunul plac.

52 de activitati Montessori

 

img_3198

4. Animalute Alegeti frunze cat mai colorate si diferite ca forma, luati o foaie de hartie si lasati-va creativitatea sa dea viata animalutelor colorate; frunzele trebuie fixate cu lipici.

502a96da988b8360f1cb3f0ee3a8a950 (1)

5. Asociaza culorile Aveti nevoie de pietricele colorate si frunze in culori cat mai vii. Copilul trebuie sa aseze pe fiecare frunza pietricele care corespund culorii acesteia. unnamed

6. Potriveste modelul

Selectati diverse frunze si, dupa ce le fixati cu scoci pe o foaie, pe partea opusa copilul trebuie sa urmeze cu creionul forma frunzelor si sa le coloreze. Apoi frunzele se dezlipesc si se amesteca intre ele, iar cel mic va trebui sa gaseasca funza care corespunde fiecarei forme creionate pe foaie. unnamed  

7. Masca de carnaval

Decupati din carton o forma de masca si lipiti pe ea frunze. Ai nevoie de o gaura mica de fiecare parte a mastii pentru a fixa un snur, cu ajutorul caruia veti lega masca.

unnamed

8. "Sculpturi" matematice Frunzele trebuie numerotate si, daca doreste, copilul poate sa desene frunzulite pe fiecare in parte, reprezentand numarul scris pe ele. Dupa ce sunt gaurite, cel mic se poate juca cu frunzele asezandu-le, dupa bunul plac, pe betisoare fixate intr-un suport. Poate, de asemenea, "sa lege" frunzele intre ele, respectand numerotarea lor. leaves-sculptures-math-activities-for-kids 9. Steguletele toamnei Dupa ce frunzele au fost pictate cu un strat gros de culoare, acestea se preseaza pe o bucata de material pentru a le "stampila". Daca doriti, puteti folosi materialele imprimate cu modele de frunze pentru a crea un sir de stegulete-tablouri, in semn de bun-venit pentru toamna, sau le puteti inrama daca preferati tablourile. DSC01191 10. Omuleti-frunza Puteti realiza figuri umane amuzante cu ajutorul unor creioane sau cu bulinute colorate lipite pe frunze.

Ma joc si sunt creativ

unnamed   Sa aveti spor la imaginatie! Anamaria Potra


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare