10 Jocuri logopedice pentru dezvoltarea vorbirii

10 Jocuri logopedice pentru dezvoltarea vorbirii

Feb 04, 2015Laura

10 Jocuri logopedice pentru dezvoltarea vorbirii

Sunt multe jocuri simple pe care le putem realiza cu copilul si indirect sa stimulam dezvoltarea vorbirii lui. Aceste jocuri le putem face cu copilul oriunde, chiar si în masina, la piata sau in parc. Trebuie doar sa fim jucausi si vorbareti. :) Exemple de activitati care vor contribui cu succes la dezvoltarea vorbirii copilului tau:

Va recomandam setul pentru Dezvoltarea vorbii, care include o multime de jocuri si idei utile pentru dezvoltarea vorbirii la copii.

 

1. Mergeti la cumparaturi cu copilul, asezati-l in cosul de cumparaturi (pe locul destinat copiilor) si dati in mana copilului fiecare produs pe care doriti sa-l cumparati si-i spuneti denumirea acestuia. Exemplu: Cumparam mar/lapte/iaurt, etc.

2. Despachetati impreuna cu copilul plasa cu cumparaturi. Denumiti tot ce scoateti din plasa si descrieti produsele folosind cat mai multe cuvinte. Exemplu: Scoatem din plasa iaurtul. Iaurtul este rece. Il punem in frigider. Ce mai avem in plasa? Avem multe mere. Ia un mar din plasa! Marul este rosu/rotund/tare/bun-bunut. 3. Povestiti unei jucarii indragite de copil unde a fost el si ce a facut. Puneti intrebari si lasati copilului timp sa raspunda; daca nu va raspunde, continuati tot dumneavoastra. Exemplu: Hai sa-i spunem lui Martinel unde am fost noi. Noi am fost la cumparaturi. Unde am fost?... La cumparaturi. Noi am cumparat mere. Ce am cumparat noi? 4. Mergeti la plimbare cu copilul si spuneti-i ce culori au masinile care trec pe sosea. Exemplu: Uite o masina rosie! Ce culoare are masina?... Rosie.

45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii

5. Cand mergeti cu copilul la plimbare in parc, culegeti frunze si jucati-va cu ele. Asezati frunzele mici intr-o punga si pe cele mari in alta punga. Puneti frunze putine intr-o punga si frunze multe in cealalta punga. Umpleti cu frunze o punga si pe cealalta o goliti. si astfel cu usurinta veti ajuta copilul sa inteleaga notiunile de mic-mare, mult-putin, plin-gol. 6. Iesiti cu copilul la plimbare in parc si prezentati-i tot felul de insecte: furnica, albina, etc. Descrieti-i fiecare insecta. Exemplu: Uite o albina. Ce este?... O albina. Albina are aripi. Albina zboara. Albina zboara pe o floare. 7. Jucati-va cu cu copilul in parc cu o minge si invatati-l notiunile spatiale: - Mingea este langa copac. Mingea este sub copac. Aruncam mingea departe. Aruncam mingea aproape. Punem mingea pe leagan. Aruncam mingea in copac, etc.

Invat sa povestesc – 90 de jetoane. Caseta Montessori

8. Puneti impreuna cu copilul haine in masina de spalat, selectand cu atentie hainele in functie de culoare. Exemplu: Punem in masina de spalat hainele albe. 9. Strangeti hainele de pe uscator impreuna cu copilul si denumiti fiecare haina, incercand sa-i dati cat mai multe informatii copilului. Exemplu: Strangem hainele de pe uscator. Hainele sunt uscate. Uite o bluza. Bluza este subtire. Cum este bluza? Uite un pulover. Puloverul este gros. Este important ca si copilul sa tina in mana fiecare haina. 10. Imbracati ursuletul de plus cu hainutele copilului, in functie de vremea de afara. Exemplu: Este foarte cald afara, il vom imbraca pe ursulet cu tricou, pantaloni scurti si o palarie. Cu ce-l vom imbraca pe ursulet? logoped Laura Hardalau


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare