”A deveni bunică este un lucru minunat. La un moment dat ești mamă, pentru ca apoi să devii dintr-o dată atotînțeleaptă și preistorică." ~ Pam Brown2. Trimiteți o îmbrățișare pentru mama și tata! Bunico, bunicule, nu aveți nevoie decât de un carton lunguieț și de un nepot care să stea 5 minute țapăn :) Rugați-l să stea cu mâinile întinse cu spatele la carton și desenați-i cu un marker conturul. Decupați împreună conturul și faceți un cadou părinților. Apoi puteți să vă mai jucați extrăgând un cartonaș din Cutia cu îmbrățișări.
"Nepoții mei cred că sunt cel mai vechi lucru din lume, iar după două, trei ore de joacă cu ei ajung să cred și eu la fel." Gene Perret3. Grădinăriți împreună! Cu toții ne gândim la grădini și la livezi când ne gândim la bunici. Și atunci de ce să nu vă petreceți timpul afară în grădină? Dați-le copiilor ustensile pe măsura lor (foarfece, coșulețe, un șorț, mănuși etc.) și apucați-vă de treabă. Iar dacă afară e iarnă sau bunicii stau la bloc, atunci puteți încerca să creați o mică seră într-un colț de cameră, cu ghivece pline de pământ fertil unde puteți planta semințe și mai apoi puteți îngriji împreună plantele. După ce ați terminat treaba, adunați-vă pe canapea și citiți împreună Povestea puiului de arici.
"Dacă aș fi știut ce minunat este să ai nepoți, i-aș fi avut pe ei mai întâi." Lois Wyse4. O baie de neuitat! Cine a zis că la bunici nu poate fi mai interesant decât acasă? Dragi bunici, iată o idee care-i va surprinde pe nepoți. Pregătiți-le o baie cu lumini. Aveți nevoie doar de bețe luminoase, care se pot comanda de pe internet și care nici nu costă mult (aproximativ 50 de bani bucata). Sunt de unică folosință și trebuie îndoite sau scuturate pentru a lumina. Sunt închise etanș, astfel că nu se vor scurge în apă. Puteți face și un pic de spumă pentru a face baia și mai interesantă! Baia poate fi acompaniată și de prezența simpatică a marionetei de mână Rață.
"Atunci când bunicii intră pe ușă, disciplina zboară pe fereastră." Ogden Nash5. Gătiți împreună! Cum am fi putut uita, că, așa cum spunea și Rudolph Giuliani, ”bunicii le oferă o dragoste necondiționată de nimic, bunătate, răbdare, umor, confort și lecții despre viață. Și, cel mai important, prăjituri." Așadar, arătați-le celor mici cum e în bucătărie cu bunica și bunicu. Gătiți rețeta voastră preferată și, în timp ce o preparați, dictați-o celui mic (dacă știe să scrie). Într-o zi va fi una dintre cele mai prețioase amintiri ale lui. Cât timp așteptați mâncarea să fie gata, puteți să plecați în călătoria din jocul ”Orășelul Emoțiilor”.
"O sfântă din icoane cu fața zâmbitoare, Cu ochii de cărbune, cu părul ca de nea, De-o bunătate rară, cu inima deschisă, Curată ca și crinul. Așa-i bunica mea." Fragment din poezia "Bunica" de Nicolae Labiș
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!