12 idei de jocuri in timp ce asteptati la medic

12 idei de jocuri in timp ce asteptati la medic

Mar 24, 2017Laura

12 idei de jocuri in timp ce asteptati la medic

In momentele de asteptare dinaintea vizitei la medic poate fi o adevarata provocare sa reusim sa il mentinem pe copil ocupat, astfel incat sa uite de ce se afla acolo si sa ii treaca timpul mai usor.

Dar nu va ingrijorati! Avem suficiente idei de jocuri ingenioase si distractive pentru voi, care va vor ajuta sa il mentineti pe copil ocupat minute in sir. In plus, acestea sunt excelente pentru a-i dezvolta atentia, memoria, inteligenta emotionala, creativitatea, vorbirea, logica, spiritul de observatie, etc


 

Iata 12 idei de jocuri

1. Pregatim bagajele pentru excursie! - pornind de la intrebarea “ce lucruri trebuie sa impachetez pentru excursie?”, construiti cuvinte care sa inceapa cu o litera a alfabetului in ordine (ex: porniti de la litera A - “apa”, pe urma continuati cu B - “baterii”, etc.).

2. Numeste toate obiectele din jur care incep cu litera A, B, C, … - pe rand, fiecare va denumi obiecte, respectand ordinea alfabetica a literelor; un joc pentru invatarea alfabetului, dar si de observare.

Flippo – Citirea

 

3. 20 de intrebari cu raspuns “Da” sau “Nu” - unul dintre voi va trebui sa ghiceasca la ce se gandeste celalalt, punandu-i 20 intrebari care cer raspuns Da/Nu; observatie: se va alege un loc, un obiect cunoscut sau o persoana cunoscuta ambilor jucatori (ex: jucaria preferata a copilului - “Te gandesti la cineva?” - “Nu “- “E vorba de un obiect?”- “Da” - “Incepe cu litera M?” - “Nu”… ).

 4. “Tenis verbal” - un joc care va stimuleaza imaginatia, ingeniozitatea si va asigura o distractie pe cinste: un jucator pune o intrebare, iar celalalt trebuie sa continue tot printr-o intrebare care are legatura cu intrebarea anterioara si tot asa mai departe (ex: “De unde ai aceasta jucarie?”- “De ce? Iti place?” - “Cum ar putea sa nu imi placa?” - “Ti se pare draguta?” - “Dar ti se pare ca nu ar fi draguta?” etc.).

5. Construiti o fraza impreuna! - unul dintre voi va spune un cuvant, iar celalalt va continua cu un alt cuvant, pe urma vine randul celuilalt sa adauge un cuvant, astfel incat sa dati nastere unei fraze care sa prinda sens (ex: “Sunt - aici - cu - tine - si - ne - jucam - acest - joc - inteligent…”)

. 6. Ghici la ce animal ma gandesc? - un jucator alege un animal si trebuie sa-i dea celuilalt 3 indicii care sa il ajute sa ghiceasca numele animalului (ex: “Este foarte mare. Are patru membre. Traieste in savana.” - elefant).


te-iubesc-orice-ai-face-1

 

7. Observ ceva… - jocul presupune ca un jucator sa aleaga un obiect sau o persoana din jur si sa ii faca o descriere care sa il ajute pe celalalt sa ghiceasca despre ce e vorba (ex: un ceas - “Observ ceva din sticla, rosu, mic,…”).

8. Doua adevaruri si o minciuna - un joc minunat care va starni curiozitatea micutilor si ii va ajuta sa discearna mai bine diferenta dintre adevar si minciuna, iar pe parinti ii va ajuta sa descopere posibile mici secrete de-ale copiilor; fiecare va face, pe rand, 3 afirmatii despre sine sau despre intamplari din trecut, dintre care doua sunt adevarate si una este falsa, iar celalalt va spune care sunt afirmatiile adevarate si care e cea falsa; castiga cine are cele mai multe raspunsuri corecte.

9. O zi buna/o zi rea - luati o foaie si desenati un tabel impartit in doua coloane: in stanga, sus, scrieti “O zi buna”, in dreapta “O zi rea”; in coloana din stanga, copilul va scrie (sau parintele - daca cel mic nu stie sa scrie) ce inseamna pentru el o zi buna, iar in dreapta va nota acele lucruri care nu ii plac si care fac o zi sa para proasta/rea (poate fi vorba de anumite emotii, trairi, persoane, activitati, obiecte, etc.); pe urma, pe verso, scrieti ce anume ar imbunatati o zi, ce si-ar dori sau ce v-ati dori pentru a avea o zi buna; este un joc de descoperire atat pentru copil, cat si pentru parinte.

 

Jocul emotiilor – Cum ma simt azi?


10. Ghiceste ce moneda am in mana! - dupa ce i se vor prezenta copilului mai multe tipuri de monede (de 5, 10, sau 50 de bani) si le va pipai in mana, parintele va alege o moneda si o va inmana copilului (care tine ochii inchisi) sa o pipaie si sa ghiceasca tipul de moneda; jocul este excelent pentru a-i dezvolta simtul tactil.

11. Numeste toate obiectele care au culoarea… - un joc care il pune pe copil sa isi dezvolte spiritul de observatie si atentia, fiind util pentru invatarea culorilor; iese castigator cine numeste rapid cele mai multe obiecte din jur de culoarea respectiva (ex: galben).

12. Hai sa numaram! - puteti numara diferite obiecte din jur dupa o anumita clasificare (ex: “cate scaune sunt in sala?”), persoane (ex: “cati tatici si cate mamici sunt in sala?”), etc.

Anamaria Potra



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare