25 de jocuri simple pentru dezvoltarea vorbirii

25 de jocuri simple pentru dezvoltarea vorbirii

Aug 06, 2018Petra
25 de jocuri simple pentru dezvoltarea vorbirii Ti-ai dori ca cel mic sa vorbeasca la fel de usor si de bine ca si ceilalti copii din jurul sau? Stiai ca vorbirea copilului tau poate fi stimulata intr-o maniera creativa, relaxanta si foarte distractiva cu ajutorul a 25 de jocuri (+ 74 cartonase color, plastifiate cu rol de suport pentru jocuri) special concepute de catre logoped pentru dezvoltarea vorbirii?

include o multime de jocuri si idei utile pentru dezvoltarea vorbirii la copii care pot fi puse in practica foarte usor si de catre parinti si bunici.

Ajuta-ti copilul sa vorbeasca si: - sa realizeze cu usurinta corelatii intre imagini, - sa isi insuseaca notiunea de timp, spatiu si dimensiune, - sa recunoasca insusirile omenesti, - sa povesteasca pe baza imaginilor. - sa denumeasca actiuni, - sa isi exerseze gandirea logica, - sa isi dezvolte memoria, - sa isi imbunatateasca capacitatea de concentrare, - sa isi dezvolte atentia, - sa isi dezvolte creativitatea. Activitati pentru stimularea vorbirii usor de folosit de catre parinti, bunici sau logopezi: 1.Care este perechea mea? Se vor selecta cateva perechi de cartonase si se vor aseza sub forma de cerc. Se va ruga copilul sa mearga in jurul cercului pana aude cuvantul Stop! I se va cere sa ridice cartonasul in dreptul caruia s-a oprit si sa raspunda la intrebare. Exemplu: Veverita deschide usa. Unde este veverita care inchide usa? 2.Lanterna - Intrebari cu 2 tipuri de raspuns Se vor aseza cartonasele pe covor, rasfirate, cu fata in sus. Se va lumina cu lanterna cate un cartonas. Se va intreba copilul: Exemplu: Oare la cine se uita lanterna? La vitelul cu galeata goala sau la vitelul cu galeata plina? 3.Programul zilei Copilul va selecta imaginile cu activitatile pe care ar dori sa le faca in ziua respectiva si le va denumi. 4.Oare de ce? Parintele/logopedul il va ruga pe copil sa-i spuna de ce copilul din imaginea descrisa pe cartonas face o anumita actiune. Exemplu: Oare de ce alearga baiatul? Oare de ce doarme fetita? Care este parerea mamicilor care au utilizat cartonasele de joc in dezvoltarea vorbirii copiilor? *Cartonasele de joc sunt usor de transportat, colorate si plastifiate, cu colturi rotunjite pentru protectia copilului. Creierul uman gandeste in imagini, motiv pentru care copilului ii este cel mai usor sa faca asocieri atunci cand vede ceva concret. Ajuta-ti copilul sa-si insuseasca vorbirea corecta de la o varsta frageda.
 


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare