40 de exercitii logopedice distractive pentru pronuntia sunetelor

40 de exercitii logopedice distractive pentru pronuntia sunetelor

Jul 30, 2018Petra
40 de exercitii logopedice distractive pentru pronuntia sunetelor Stiai ca pentru o vorbire corecta un rol extrem de important il reprezinta pregatirea aparatului fonoarticulator? Buzele, limba, obrajii, valul palatin, maxilarele trebuie antrenate cu grija si atentie cu ajutorul exercitiilor si jocurilor de la o varsta frageda.

Emiterea sunetelor este conditionata de flexibilitatea organelor implicate in procesul pronuntiei. Ajuta-ti copilul sa vorbeasca, exersand acasa!

Iata cateva jocuri pe care le poti pune in practica acasa cu copilul tau: Avand ca si suport vizual imaginea de pe cartonas, parintele sau logopedul va citi cu voce tare sarcina de lucru. Copilul va trebui sa puna in practica ceea ce i se citeste, sa imite animalutul de pe cartonas. *Pentru un plus de amuzament se vor utiliza onomatopee si exercitii de imitare prin miscare specifice fiecarui animalut din imagini. La ce il ajuta aceste jocuri pe copilul tau? -il invita la miscare, joaca si distractie -ii capteaza atentia pe toata durata desfasurarii jocurilor -ii dezvolta limbajul, creativitatea si atentia (rezultate vizibile la copiii cu deficit de atentie: ADHD si la copiii hiperkinetici) -ii pune in functiune toti muschii faciali pentru a-l antrena sa vorbeasca -il provoaca sa povesteasca pe baza imaginilor viu colorate

Materialul logopedic Gimnastica fonoarticulatorie in imagini, utilizat intr-un grup de copii.

Ce contine acest material logopedic? 40 cartonase cu imagini cartonate si plastifiate (dimensiuni 85×135 mm): -6 imagini pentru gimnastica fonarticulatorie mandibulara, -12 imagini pentru gimnastica fonarticulatorie labiala, -16 imagini pentru gimnastica fonarticulatorie linguala, -6 imagini pentru gimnastica fonarticulatorie valopalatina.

In imagine, puiul de ren isi atinge botul cu limba. Tu poti sa-ti atingi nasul cu limba?

Ce parere au mamicile si logopezii care au utilizat cele 40 de jocuri? ''Este un material foarte util, spun asta din experienta folosiri lui in cabinet, nu doar pentru ca executarea corecta a gimnasticii fonoarticulatorii este importanta, dar si pentru ca pe baza imaginilor frumos colorate si expresive poti sa construiesti povestioare care fac mai amuzanta executarea propriu-zisa a exercitiilor.Felicitari! Un material super util si super practic!'' (Raluca) ''Fetita mea se amuza foarte tare cand trebuie sa imite ceea ce vede in imagini fara sa stie de fapt ca noi invatam sa vorbim!! O recomand parintilor sa o achizitioneze. Este utila in dezvoltarea limbajului! La noi dupa o saptamana de exercitii s-a vazut schimbarea.'' (Violeta) Fii ajutorul copilului tau in dezvoltarea vorbirii acestuia! Jucati-va impreuna, imitati animalutele de pe cartonase si amuzati-va!
Petra Boanta


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare