5 activitati creative si recreative de toamna

5 activitati creative si recreative de toamna

Oct 08, 2020Harry
Toamna este o bucurie atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Este o sursa infinita de creativitate atat prin minunatele culori cu care ne rasfata cat si prin generozitatea roadelor pe care ni le daruieste din luna septembrie pana spre sfarsit de brumar. Plimbarile in natura, prin parcuri, padurici ori prin gradini sunt fructificate din plin acum, cand soarele devine din ce in ce mai scump la vedere. Un motiv numai bun, ca orice zi de toamna in care soarele ne ofera caldura blanda a razelor lui sa fie pretuita si explorata din plin.

16 pagini cartonate pline de surprize

Nu ne este teama nici de zilele ploioase in care cizmulitele din cauciuc isi asteapta nerabdatoare randul, chicotind de bucurie cand micul purtator le scufunda in cea mai mare baltoaca. Dar, povestea noastra de azi incepe asa:

"In parc cu tata ma plimb

Si uneori ne ferim

De castanele ce cad

Lucioase de parca ard.

De pe jos le adunam

Si cu ele ne jucam,

Figurine de tot felul

Incercam sa cream."

Anotimpuri versuri adunate, rime minunate

  Startul unei zile creative de toamna poate fi dat de o distractiva vanatoare de comori, la finalul careia cu putina intelepciune vei putea colecta suficiente materialele cat sa iti ajunga si pentru zilele mai putin insorite de toamna.

Explorez natura

3,2,1...START la creativitate!

5 activitati creative si recreative de toamna

  1. Toamna la borcan Trece pe lista obiectivelor pentru vanatoarea de comori: ghinde, alune, frunze, conuri, castane si "Toamna la borcan" va fi creatia ta care cu mandrie iti va decora biroul. Fii ingenios si decoreaza borcanul, transformandu-l poate intr-un personaj preferat care iti va aduce zambetul ori de cate ori il vei privi.  

365 de activitati Montessori

2. Coronita Antoniei Povestea acestei coronite este in esenta despre bucuria, entuziasmul si nerabdarea unui spirit creativ in fata unor materiale care au atras atentia mai ceva decat niste dulciuri apetisante.

100 de jocuri creative

De ce a avut nevoie Antonia pentru realizarea coronite? De aproximativ jumatate de ora, un pistol cu lipici cald, un cerc din polistiren, lana si roade tomnatice (felii de lemn, ghinde, frunze, conuri, lori uscate etc).     3. Toamna plimareata Simplu, ingenios si natural, acest mic decor senzorial poate fi realizat de doua manute dibace care isi vor exersa atentia, motricitatea fina si creativitatea.

Toamna...

De vreme ce il poti atarna fie pe un perete, fie la ferestra si oriunde in alta parte, e drept sa poarte numele de "plimbareata" si daca mai pui ca plimba cu ea frunze, conuri, ghinde e si mai drept sa se numeasca "toamna plimbareata".

Jocul meu de indemanare

  4. Porumbul nazdravan Nu stiu daca sa il numim porumbul ori soricelul nazdravan. Ideea e cat se poate de simpla, dintr-un porumb bine crescut poti da nastere unui soricel amuzant sau orice alta idee va vine poate fi pusa in practica pe acest timid dar versatil porumb. Urechile, ochii si piciorusele musai sa fie lipite cu lipici cald. Jocurile de rol pot fi puse in scena casei tale de micutii tai si aceste marionete vor fi bucuroase sa isi primeasa rolul.

100 de activitati Montessori

5. Vestitorii toamnei Pe langa faptul ca e o super idee creativa care va aduce multa distractie atat pe parcursul punerii in practica cat si dupa realizarea ei, e o buna metoda ca cel mic sa priveasca legumele intr-un fel mai prietenesc. Si daca ele il vor privi pe micul creator "cu ochi buni" cu siguranta simpatia celui mic fata de proaspetele legume amuzante va fi una din ce in ce mai sincera.

365 de jocuri pentru stimularea creativitatii

Aceste activitati creative sunt mai mult de atat, sunt exercitii de motricitate, atentie, rabdare, empatie, emotie... Va dorim o toamna insorita, creativa si plina de activitati distractive ce aduc atata bucurie si culoare in viata copiilor! Sa va fie toamna festival!   Cu drag, Valentina Ghencea      


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare