Draga mamica, dar timp pentru tine cand mai ai?

Draga mamica, dar timp pentru tine cand mai ai?

Sep 28, 2020Harry

4 activitati creative pentru mamici cu iubire de sine

"Ultima data cand cuvintele ciocolata, carte si cada au stat impreuna in aceeasi fraza a fost seara trecuta, dupa ce-am incuiat usa de la baie cu cheia si-am petrecut un minut jumate de pura relaxare. Am citit trei propozitii, am dus un gand pana la final si am facut pipi fara sa explic de unde vine, de ce vine, cum se formeaza, unde se duce, ce culoare are. Am iesit mirosind a solutie de geamuri, fiindca am vazut oglinda stropita si nu m-am putut abtine." carte - Destin de mama "In secolul 21, secolul vitezei si al lumii post-post moderne, statutul de mama este deseori confundat cu o vacanta pe termen nedeterminat in Insulele Fericirii." Articolul acesta este o provocare pe care o lansam tuturor mamicilor de a-si darui un moment, o ora, o zi pentru ele, pentru sufletul lor. Ne dorim ca fetele si baietii nostri sa creasca cu incredere in sine, cu respect fata de propria persoana, cu iubire fata de ei insisi si uitam sa fim un exemplu viu pentru ei, simtindu-ne deseori vinovate atunci cand "avem curajul" de a ne daruim putin timp.

Cum sa fii o mama buna

Implineste-ti dorintele, fa-ti bucurii, nu renunta la visele tale, pentru ca iubirea de sine este esentiala in lumea asta.

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta

Draga mamica, sa te iubesti inseamna sa iti dai voie sa iti reversi bunatatea si generozitatea innascute in tine, asupra ta si asupra celor din jur. Iti daruim 5 momente pline de creativitate iar tot ce trebuie sa iei cu tine este ... sufletul!

4 momente creative pentru mamici cu iubire de sine

Ateliere de pictura

Probabil ca primul instinct va fi acela de a spune ca ..."eu nu sunt talentata", sau "eu nu am pictat niciodata" ori..."nu cred ca e pentru mine ". Toate acestea mi le-am spus si eu inainte de a accepta participarea la un astfel de atelier, organizat intre mamici, care au tinut un penson in mana doar atunci cand trebuia sa il sprijine pe cel mic in ale pictatului.

Pe tine ce te face fericit?

Cred ca imaginea aceasta de final de atelier, este dovada faptului ca 60 de minute, au fost mai mult decat o terapie si pe langa faptul ca mi-au adus increderea ca "eu pot" sa pictez un tablou, mi-au adus energia necesara pentru o perioada o buna de timp in care am fost cea mai zen mamica.

365 zile zen

 

Ateliere creative

Orice mamica este creativa, orice om este creativ, iar atelierele de acest fel ne ajuta sa ne descoperim si sa ne dezvoltam in acelasi timp creativitatea.

Jurnal cadou – Ma iubesc!

Astfel de ateliere, sunt un motiv numai bun de socializare si de motivare personala. Un astfel de atelier, iti poate schimba viata, fara nici un fel de exagerare. Cunosc in jurul meu, mamici care au renuntat la un job intr-o corporatie, descoperindu-si intamplator pasiuni, care mai tarziu au devenit afaceri de succes.    

Cluburi de lectura

Tu, de cand nu ai mai reusit sa termini de citit o carte?

Cum o putem face fericita pe mama noastra?

Un club de carte este locul garantat in care vei citi carti. Nu numai ca vei citi, dar vei avea si oportunitatea sa vorbesti cu cineva despre ceea ce citesti. Clubul de lectura este mai presus de toate un loc de intalnire cu cartea si cu alte tipuri de cititori.

Cum sa iti inveti copilul sa citeasca

Daca nu faci parte dintr-un astfel de club, ai putea chiar tu sa initiezi unul!    

Ateliere de caligrafie

De cat timp nu ai mai scris de mana? Caligrafia este o arta, acea arta a scrisului frumos. De fiecare data cand am participat la astfel de ateliere, am regasit o atmosfera relaxanta, muzica blanda, buna dispozite, cafea aromata si mici gustari sanatoase. E acel moment de liniste suprema de care orice mamica are nevoie pentru a-si incarca sufletul. Unde mai pui ca, scrisul de mana coordoneaza cele doua emisfere ale creierului, stimuleaza creativitatea si imbunatateste capacitatea de memorare.

"Cand in mine sunt mai increzatoare/ In viata mea este mai mult soare"

Draga mamica, iubirea de sine se intretine. La fel cum ai grija de floarea preferata din ghiveci, ai grija si de tine! 💚     Cu incredere, Valentina Ghencea    


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare