5 idei prin care sa intaresti relatia dintre frati

5 idei prin care sa intaresti relatia dintre frati

Jan 02, 2015Harry

5 idei prin care sa intaresti relatia dintre frati

Dacă aveți cel puțin doi copii, cu siguranță ați auzit prin casă proteste precum: ”Mama, se uită la mine!”, ”Tata, iar a intrat în camera mea”, ”Mi-a luat cartea” și preferata noastră ”Mama, îmi respiră în față!”. Frații și surorile au astfel de momente și este normal, însă părinții pot interveni fără să favorizeze pe vreunul dintre ei, încercând să-i facă să se înțeleaga mai bine unul pe altul și unul cu altul.

Vă dăm astăzi 5 idei prin care puteți îmbunătăți relația dintre copiii voștri, chiar dinainte ca aceștia să se certe:

Vezi colectia noastra de materiale pentru consiliere copii AICI

1. Borcanul ”Ne vom înțelege”.

Aceasta idee este una simplă de pus în aplicare și îi va ajuta pe cei mici să interacționeze unul cu altul, fără ca dumneavoastră să vă implicați prea mult. Pentru început, așezați-vă cu toții la masa și discutați anumite sarcini pe care cei mici le pot face împreună. Lăsați-i și pe ei să vină cu idei.

Noi vă propunem: - Ducem gunoiul împreună - Îi citesc celuilalt o poveste - Spun 3 lucruri frumoase despre celălalt - Îi fac patul celuilalt - Așezăm masa împreună - Facem curat în jucării - Curățăm chiuveta de la baie împreună - Măturăm împreună - Îi fac celuilalt o gustare - Ne uităm la un film împreună - Împăturim rufe împreună - Îi scriu celuilalt o scurtă scrisoare

2. Creați jocuri în care cei mici trebuie să se unească pentru a câștiga în fața părinților.

Vă dăm noi o idee! Cel mai bine este ca aceasta să fie făcută în exterior, unde există mult spațiu și mai puține lucruri de care copiii se pot lovi (însă, acum fiind iarnă, putem adapta locul de joacă în casă). Aveți nevoie doar de două eșarfe. Cu una legați piciorul stâng al unui copil de piciorul drept al celuilalt copil. Cu cealaltă faceți același lucru cu picioarele voastre, ale părinților. Sarcina este să ajungeți din punctul A în punctul B (pe care le stabiliți împreună).

Acest joc încurajează foarte mult apropierea fizică dintre copii și cooperarea prin coordonarea mișcărilor. Pentru a face jocul mai distractiv, puteți pune la cale și unele obstacole sau sarcini (să ducă o cană cu apă, să țină mâinile la spate, să numere etc.).

 3. Fă-i portretul celuilalt!

O activitate foarte amuzantă pentru care nu aveți nevoie decât de foi și de carioci. Lăsați-i pe copii să-și exerseze creativitatea. Acest joc le dă ocazia să se studieze mai atent unul pe celălalt. După ce termină de desenat, încercați să-i faceți să descrie portretul, să explice de ce au ales anumite culori etc. S-ar putea ca această activitate să nu le iasă din prima, fie că nu au înțeles sarcina, fie că nu au răbdare. Dar o puteți repeta după un anumit timp, nu îi fortați să o facă, totuși

. child_drawing

4. Faceți caietul surorilor/fraților.

Puteți printa poze din arhiva familiei, în care copiii fac lucruri împreună. Lipiți-le într-un caiet și formați împreună cu cei mici propoziții simple care îi ajută să înțeleagă relația dintre ei și ce amintiri împart. Spre exemplu: - Cu sora mea pot citi o carte. - Cu sora ea pot să mă joc cu jucăriile. - Cu sora mea pot să mă joc teatru. - Cu sora mea pot să dansez și să cânt. - Cu sora mea pot să ies în parc și să mă dau pe tobogan. - Cu sora mea pot construi un om de zăpadă. - Cu sora mea pot să mă joc cu mingea. - Cu sora mea pot să plec într-o aventură. - Îmi iubesc sora și ea mă iubește pe mine!

5. Faceți un joc prin care ajutați-i să-și înțeleagă emoțiile.

Încurajați-i să-și explice unul celuilalt ce simt atunci când reacționează în anumite feluri (când plâng, când sunt supărați, când râd, când zâmbesc) etc. Ajutați-i să își conștientizeze reacțiile și oferiți-le indicații cum ar trebui să reacționeze la sentimentele celuilalt. Aveți nevoie de carton, imprimantă cu culori, ace de gămălie și o foarfecă. Toate cele trebuincioase pentru a crea căpușorul cu fețe schimbătoare le găsiți aici.

changing-faces

 Dacă aveţi și alte idei pentru cei mici, vă rugăm să ne lăsați aici un comentariu sau să ne scrieți pe pagina noastră de Facebook.



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare