5 sfaturi pentru vacanțele cu bebelușul în țări exotice

5 sfaturi pentru vacanțele cu bebelușul în țări exotice

Jun 08, 2022Harry
5 sfaturi pentru vacanțele cu bebelușul în țări exotice Suntem diferiți. În timp ce unii dintre noi sunt cuprinși de panică înainte de orice drum mai lung de 40 de minute cu bebe în mașină, alții iau bebelușul pe sus și îl plimbă în jurul lumii. În timp ce unii dintre noi se gândesc cu anxietate dacă să pună în portbagaj și sterilizatorul, și aparatul de făcut legume la aburi, și olița, alții împacheteză toate posesiunile lui bebe într-un troller de mici dimensiuni și pornesc în Thailanda, Indonezia sau hăt-departe în Canada!

45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii

Hoinari prin lume este un cont de Instagram al unei mame care nu a renunțat la pasiunea ei odată cu venirea pe lume a primului său copil - așa că după o călătorie de două săptămâni în Thailanda ne-a oferit 5 sfaturi pentru excursiile alături de cei mici în țări exotice și îndepărtate.

Când începem să călătorim alături de un copil mic? Plecăm în vacanțe cu bebelușii sau îi lăsăm acasă, pentru că oricum nu-și amintesc nimic? Ce ar trebui să știm înainte să pornim la drum? Cum procedăm cu mesele, somnul, rutina și joaca în vacanțe? Aflați mai jos, de la Daniela, mama lui Bebe Marius. Când începem să călătorim alături de copiii mici? Și în Thailanda când mai mergem? E o întrebare care ne-a dat târcoale o vreme și mereu răspunsul era: ”după ce crește Marius”, ”când va avea 4-5 ani”. Când stai să te gândești, sunt atât de multe lucruri pentru care ne setăm mental o barieră sau un moment care credem noi că va fi mai bun, mai potrivit. Când, de fapt, momentul acela ar putea fi acum.

Idei de joaca, si activitati pentru bebelusi si toddleri de la 0 la 24 de luni.

Nu trebuie să așteptăm să ne crească copiii pentru a-i duce cu noi în vacanțe, nu trebuie să așteptăm o anumită vârstă ca să le arătăm cum ne putem bucura împreună de viață, de călătorii, de natură și de tot ceea ce are lumea asta de oferit. Știți ce e cel mai interesant? Că vedem genul acesta de comportament la părinții noștri, față de nepoții lor și îl blamăm, dar în fond, facem și noi asta, conștient sau nu. Bunicii așteaptă să crească nepotul ca să poată să-l ducă în sat, ca să poată face cu el anumite activități. Așteptăm cu toții să ne treacă viața ca să o putem trăi cu adevărat. Ce-ar fi să ne oprim un moment și s-o trăim acum? Cu adevărat! Fără să ne gândim la alte lucruri, doar să o trăim acum și aici, implicați 100% în ceea ce facem. Cumva din toate gândurile astea a venit și decizia noastră de a pleca acum în Thailanda și nu atunci când Marius va fi mai mare și va înțelege sau își va aminti mai multe la nivel conștient. În subconștientul lui vor rămâne mereu trăirile de care a avut parte alături de noi în timpul acestei experiențe și asta e mai mult decât suficient acum.Cu tot ce se întâmplă în lume în această perioadă, cred cu tărie că trebuie să trăim ACUM și AICI! Că trebuie să ne bucurăm intens de fiecare clipă minunată de care avem parte alături de cei dragi sufletului nostru pentru că trăim într-o lume în care ziua de mâine e incertă.

MONTESSORI de la nastere la 3 ani

  Cât de departe mergem alături de cei mici? Când am ales ca destinație Thailanda, știam deja ce presupune zborul, pentru un adult. Știam că sunt multe ore de zbor și de aceea am căutat un zbor de noapte, în speranța că va fi mai ușor. Pentru că minții noastre îi place să facă scenarii, a fost cumva imposibil să o opresc din a se gândi ”oare cum va fi zborul?”, ”va avea Marius răbdare?”, ”dacă plânge mult în avion ce facem cu el?”. Atâtea întrebări și nici un răspuns. Știam deja din călătoriile anterioare cu Marius că cel mai important e să luăm totul pas cu pas, să fim calmi și concentrați asupra lui în totalitate. Asta am și făcut. Am fost mereu atenți la nevoile lui și am încercat să i le satisfacem, motiv pentru care zborul a fost mai ușor decât speram. Surpriza a venit când, fiind în Ungaria (pentru că am zburat din Budapesta), cu o zi înainte să decolăm, am primit e-mail de la compania aeriană că zborul de întoarcere s-a modificat. Dintr-un zbor cu plecare la ora 16, a devenit un zbor cu plecare la ora 23. Dintr-o escală de 8 ore, am avut o escală de 6 ore. Am rămas amândoi șocați și nu știam ce să facem. Puteam să renunțăm la biletele de avion și primeam înapoi contravaloarea lor, pierdeam probabil contravaloarea primei nopți de cazare și atât. Dar ne doream atât de mult să mergem. Având inițial o escală de 8 ore, rezervasem o cameră la hotelul din aeroportul din Doha, ca să ne odihnim. Deși ne-am făcut griji, cum vom gestiona zborul de întoarcere, am ales totuși să mergem. Pentru că zborul era atât de târziu și acum aveam o escală mai scurtă, am ales să renunțăm la hotelul din Doha și să mai achităm o noapte în Thailanda pentru a putea dormi o oră sau două înainte de zbor.

Exercitii pentru dezvoltarea motorie a bebelusilor de 1-9 luni

Cum gestionăm zborurile lungi alături de cei mici? La dus, zborul a fost de 13 ore cu o escală de 3 ore. Primul zbor a fost de 5 ore și jumătate, timp în care Marius s-a jucat cu tot ce a găsit prin avion, în special cu jucăria primită la urcarea în avion. Cam după 3 ore a adormit și noi speram să doarmă în continuare și în aeroport, însă nu a fost așa. La aterizare, Marius s-a trezit și a stat treaz până când am decolat din nou. Am avut parte de 3 ore de plimbări prin aeroportul din Doha, pe care acum l-am găsit extrem de aglomerat. În 2019 și 2020 când am mai avut escală la Doha, nu a fost așa aglomerat, din contră, erau zone foarte liniștite, fără prea mult trafic. Aglomerația s-a datorat fapului că se lucrează la aeroport și o parte e închisă traficului.

Primele cantecele ale lui bebe

Următorul zbor a durat 7 ore și 30 de minute, timp în care Marius a dormit, și noi la fel. S-a trezit cu câteva minute înainte să aterizăm și a fost bine dispus.Datorită scaunelor comode și a faptului că am ales locurile cu mai mult spațiu la picioare, ne-am odihnit bine și Marius a avut loc să se joace, când nu a dormit. La zborul de întoarcere, pe Marius l-am culcat în jurul orei 7 seara, așa cum doarme el de obicei și m-am pus și eu lângă el în speranța că voi adormi o oră sau două. Am reușit să dorm și mi-a prins foarte bine, mi-am încărcat bateriile puțin. La puțin timp după decolare Marius a adormit și s-a trezit când am aterizat. Având deja experiența primului zbor, nu mai speram să doarmă în timpul escalei. Totuși în eventualitatea în care vom vrea să dormim, am rezervat un lounge și am avut acces la scaune mai comode, mâncare, băutură și o zonă mai ferită. Surprinzător a fost faptul că Marius a dormit cam două ore în timpul escalei. În rest am explorat împreună, ne-am jucat și am mâncat. Au trecut atât de repede cele 6 ore încât nu ne-a venit să credem că plecăm. 5 sfaturi de care să țineți cont dacă plănuiți astfel de călătorii lungi. 1. Scenariile și grijile pe care ni le facem nu își au rostul, ne consumă doar energia fără sens. Dacă putem e bine să ne ținem mintea ocupată cu altceva. Dacă luăm totul pas cu pas și ne concentrăm pe soluții și nu pe agitația pe care ne-o generează situațiile neprevăzute, totul e mai ușor. Nu ne iese nici nouă mereu așa, dar încercăm, ne străduim, învățăm. 2. Părinții liniștiți au copii liniștiți. Vă întrebați de ce? Pentru că ei ne simt și le transmitem tot. Uitați-vă în jurul vostru cât de mult seamănă copiii cu părinții lor, la comportament, la reacții, la replici. Sunt copiile noastre fidele. 3. Dacă simțiți că o astfel de călătorie e prea mult pentru voi, nu o faceți. Faceți exact ce simțiți. Noi asta am simțit acum, ne-am ascultat sufletul și totul a fost bine. 4. De câte ori vom avea ocazia vom rezerva locurile cu mai mult spațiu la picioare în avion. Copilul se poate juca în acel spațiu, poate sta liniștit în picioare și dacă zburați cu Qatar Airways și aveți un copil mic, au opțiunea de bassinet și copilul poate dormi în acel coșuleț chiar în fața voastră. 5. O jucărie nouă e binevenită în orice excursie, fie ea cu mașina sau cu avionul, îl va ține pe copil ocupat minute bune.   Baciu Daniela de la Hoinari prin lume


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare