Activitati cu ghinde pentru copii

Activitati cu ghinde pentru copii

Oct 06, 2016Laura

Activitati cu ghinde pentru copii

Toamna este anotimpul perfect pentru a explora natura si a descoperi activitati distractive cu ghinde. Ghindele, cu suprafata lor neteda si forma bine definita, ofera o multime de posibilitati creative. Plimbarile prin padure devin mai interesante cand adunam ghinde pentru proiecte artizanale.

De ce sa alegeti activitatile cu ghinde pentru copii?

  • Dezvoltarea Creativitatii: Activitatile cu ghinde stimuleaza imaginatia si incurajeaza copiii sa creeze povesti in jurul personajelor pe care le creeaza.

  • Invatare prin Joaca: Aceste proiecte simple ofera o oportunitate excelenta de a invata despre natura si sezonul de toamna intr-un mod interactiv.

  • Abilitati Practice: Pictarea si manipularea ghindelor imbunatatesc abilitatile motrice fine si coordonarea mana-ochi.

Iata cateva idei inspirate pentru a transforma ghindele in activitati educative si amuzante pentru copii.

1. Pictati Expresii faciale pe ghinde

Personalizati ghindele prin pictarea de expresii faciale pentru a crea personaje unice si interesante. Puteti realiza o ghinda mustacioasa, adormita, curioasa sau glumeata. Folositi culori vii pentru a adauga un plus de veselie personajelor voastre. Aceste decoratiuni pot aduce un strop de bucurie in camera copiilor daca fixati un snur in caciulita ghindelor, transformandu-le in ornamente de agatat.

unnamed

2. Ghinde-ciuperci

 


Probabil cea mai simpla activitate pentru copii! Nu trebuie decat sa pictati capacelele, dandu-le aspectul unor ciuperci, pe urma le fixati cu lipici pe ghinda. Si astfel ati creat niste ciupercute super dragalase, cu care copiii se pot juca sau le puteti folosi drept decor in gradina!

 

unnamed-3

 

3. Soricei cu codita

Ce ziceti de niste soricei colorati? Cu capacele realizati urechile, iar dintr-un snur sau sarma (imbracata cu material) creati o codita. Pictati mustacioarele, ochisorii, gurita si, daca doriti, interiorul "urechilor". Cuplul de soricei e gata!


unnamed-1

 

4. Omuleti cu fular

Iata cum puteti face oameni din ghinde: aveti nevoie de o biluta (indiferent de material) pentru cap, pe care o lipiti pe ghinda, de capacele pentru a le pune caciuli omuletilor, de un fular sa nu le fie frig...si nu uitati sa le desenati fata! Si daca frigul se inteteste, imbracati-i in haine din frunze.

30 de activitati distractive pentru copilul tau

 

makkbabak

5. "La un ceai cu mini-zane"

Creati obiecte in miniatura pentru zane! Puteti realiza din capacelele de ghinde si putina plastilina asemenea accesorii dragalase pentru servirea ceaiului: cesti, ceainic, zaharnita, cupa de fructe, etc. Copiii le vor adora!

365 de jocuri pentru stimularea creativitati

hny03

 

6. Cosulet pentru mini-zane

O idee foarte simpatica... si practica, nu-i asa? De ce nu ati folosi cosuletele pentru a depozita diverse obiecte micute? Pentru a realiza manerul, aveti nevoie de materiale precum sarma, plastilina, plastic, etc. Atasati manerul de cosulet (format din capacel de ghinda) cu lipici sau dati doua gauri in coaja si fixati-l de o parte si de alta.

100 de activitati pentru calatorii

baskets-filled

 

7. Casuta pentru pasarele

Aceste "casute-ghinde" pentru pasarele fac parte din lumea mini-zanelor si sunt foarte dragute, aducand o nota magica si un plus de culoare gradinii. Gauriti ghindele pentru a realiza "intrarea" si mai faceti o gaura, unde fixati un bat pentru ca mini-pasarelele sa se poata sprijini pe acesta. Apoi, cu ajutorul unui suport, fixati casutele in pamant... si asteptati pasarele imaginare sa apara!

fiddlehead-fairy-house-fairy-home-fairy-garden-acorn-bird-houses-3pcs-848-p   Anamaria Potra



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare