Activitati educative in bucatarie – dezvoltarea vorbirii

Activitati educative in bucatarie – dezvoltarea vorbirii

Dec 14, 2014Harry

Activitati educative in bucatarie – dezvoltarea vorbirii

Afară e ca în povești! Dar pentru că nu putem sta toată ziulica în zăpadă, făcând bulgări, forturi și să ne dăm cu săniuța, așa cum v-am povestit în articolul ”Cum sa-i faci copilului tau un Craciun de neuitat”, avem nevoie de niște idei de meșterit cu copiii în casă, la căldură, idei educative in bucatarie, care ajuta la dezvoltarea vorbirii.

Va recomandam setul pentru Dezvoltarea vorbii, care include o multime de jocuri si idei utile pentru dezvoltarea vorbirii la copii.

Ne-am gândit la un loc mai puțin frecventat de copii, dar care ascunde lecții educative pentru ei: bucătăria! Copiilor le place la nebunie să se joace cu mâncarea, iar noi vă invităm să o facem într-un mod civilizat și creativ, ba chiar un pic trăsnit, deci pe gustul copiilor. Vă aducem 4+1 idei delicioase (a 5-a idee o așteptăm de la voi), de bucătărit împreună cu cei mici, ocazie cu care copiii pot să-și dezvolte abilitățile lingvistice cu ajutorul jocului. În plus, punându-le în aplicare, îl ajutați pe cel mic să fie mai îndemânatic, mai îndrăzneț, îi stimulați activitatea mentală și-i dezvoltați abilitățile manuale. Să fim creativi așadar (desigur, după ce ne spălăm bine pe mânuțe)!

45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii

frigiderul om de zapadaOmul de zăpadă din bucătărie. Decoraţi-vă frigiderul alături de copii, transformându-l într-un om de zăpadă! Folosiţi hârtie colorată pe care s-o lipiţi insesizabil cu scotch (autocolantul e posibil să fie greu de dezlipit mai apoi). Tăiaţi două cercuri mari şi negre pentru ochi, cinci mai mici pentru guriţă şi alte trei cercuri pentru nasturi. Un triunghi portocaliu va fi nasul, iar pentru fular folosiţi o hârtie de împachetat cadouri cât mai colorată, pe care să o tăiați în diverse forme geometrice pe care le alăturați în formă de fular (în timpul în care puneți această idee în aplicare, puteți exersa cuvinte precum: rotund, triunghi, pătrat, romb, dreptunghi etc.) cristalele colorateCurcubeul de gheaţa. Să ştiţi că aşa ceva n-aţi mai pomenit! Iarna totul e alb imaculat, doar luminiţele și ornamentele mai dau ceva culoare lumii, dar zăpada rămâne albă. Păi, şi dacă i-am da puţină culoare, ce ziceţi? Pentru asta ne trebuie nişte baloane rezistente, pe care să le umplem cu apă colorată (puteţi folosi coloranţi alimentari). După ce le-aţi umplut, faceţi-le un nod şi agăţaţi-le afară astfel încât să stea în aer, să nu se atingă de pământ sau de altceva, ca să-şi păstreze forma rotundă. După ce îngheaţa nu trebuie decât să tăiaţi baloanele şi veţi obţine nişte frumuseţi de bile colorate, numai bune de rostogolit prin zăpadă sau doar de ornat aleea. (în timpul în care puneți această idee în aplicare, puteți exersa cuvinte precum: roșu, verde, albastru, portocaliu, galben, visiniu etc., în funcție de culorile pe care le obțineți și de coloranții folosiți. distractia din farfurieFiți creativi în farfuriile celor mici. Desenați peisaje, personaje, folosiți culorile mâncărurilor pentru a da viață fiecărei masă. Cei mici și mofturoși vor fi cuceriți și pot și ei să participe la decorare. Folosiți orice alimente vă este la îndemănă, ajutându-vă de culorile acestora. Copiii pot să taie alimentele tacticos, fâşiuţe, dar numai cu un cuţitaş de plastic, iar vasele e îngăduit să fie spălate cu limba. Totuși, explicațile copiilor că la mixer, aragaz şi la cuptor umblă numai Mami și Tati. (în timpul în care puneți această idee în aplicare, puteți exersa cuvinte precum: morcov, măr, fasole, pâine, banană, ceapă, biscuite, strugure etc.) gatiti impreunaGătiți împreună! Puteți face de exemplu niște prăjiturele pe care să le decorați în formă de Rudolf. Nu aveți nevoie decât de o formă de omuleț, pe care să desenați ochii, celebrul nas roșu și o guriță zâmbăreață. (în timpul în care puneți această idee în aplicare, puteți exersa cuvinte precum: Crăciun, prăjituri, reni, cadouri, nas, roșu, sanie, horn etc.)

Vezi cartea: Mami, e gata?

Sigur vă veţi distra alături de copii dacă veţi pune toate aceste idei în aplicare. În plus, ei vor învăţa din toată această joacă atât de multe lucruri, stimulându-şi imaginaţia şi dezvoltându-şi abilităţile. Vă recomandăm să păstraţi toate aceste proiecte hand-made (cele care se pot păstra, desigur), să le semnaţi şi să le dataţi, pentru a le avea şi mai târziu. Dacă aveţi şi o idee pentru punctul 5, o idee pentru cei mici, când stau în casă, iarna, vă rugăm să ne lăsați aici un comentariu sau să ne scrieți pe pagina noastră de Facebook. Vă dorim ca zilele acestea să petreceți cu un strop de magie şi iubire în plus!


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare