Cat poate retine copilul tau in 10 secunde? 8 jocuri pentru dezvoltarea memoriei

Cat poate retine copilul tau in 10 secunde? 8 jocuri pentru dezvoltarea memoriei

Jun 10, 2019Petra
Cat poate retine copilul tau in 10 secunde? 8 jocuri pentru dezvoltarea memoriei Stiai ca...pentru a avea o "memorie de elefantel" copilul trebuie stimulat prin joaca inca de la o varsta frageda? Cum putem dezvolta capacitatea de concentrare si de memorare a copilului? Iata o colectie de 8 jocuri educative impartite pe nivele de dificultate si menite sa:

- imbunatateasca spiritul de observatie, atentia si memoria (BrainBox Bobita si buburuza - un joc cu personaje indragite din desenele animate. Copiilor le stralucesc ochii atunci cand se reintalnesc cu aceste personaje. Se pot face multe exercitii distractive de citire, copilul cerand chiar el sa continue jocul) - sa corecteze pronuntia (copilul se implica cu drag in activitate):

BrainBox ABC - un joc foarte util in terapia logopedica

- implice activ si placut copiii in exercitii de citire, fiind un prim pas in formarea micilor cititori

BrainBox Bobita si buburuza

- dezvolte cunostintele generale (geografie, istorie, matematica, limba romana si limba engleza etc.) BrainBox Descopera Romania, BrainBox Sa invatam Engleza - sa dezvolte vorbirea:

BrainBox - Primele mele imagini

- familiarizeze copilul cu notiunile abstracte (timp, ceas, form, cantitati, culori) - aduca primele cunostinte de matematica (numere, bani, forme geometrice si grafice simple): BrainBox Matematica pentru cei mici - aduca informatii interesante despre animalele de pe glob (BrainBox Animale) - il invete pe copil despre Romania (noi cunostinte despre tara noastra, usor de asimilat datorita imaginilor frumos ilustrate)

* Datorita clepsidrei din cutie fiecare joc il provoaca pe copil sa se grabeasca, sporind astfel ritmul in care isi va desfasura activitatile. Jocurile sunt si o resursa potrivita pentru a-l invata pe copil managementul timpului. Totodata il stimuleaza in luarea deciziilor si il incurajeaza sa actioneze (alegand raspunsul corect la intrebari).

Cum ne jucam? - intoarcem clepsidra (cu o durata de 10 secunde) - extragem un cartonas si studiem cu atentie imaginea si detaliile acesteia (fundal, culori, obiecte, persoane, animale, forme etc.) - aruncam zarul - intoarcem cartonasul si raspundem la intrebarea de pe verso corespunzatoare cifrei de pe zar Cum stiu care dintre jocuri este potrivit pentru copilul meu? - fiecare cutie are trecuta varsta indicata (3+, 4+, 5+, 7+ si 8+), fiind puse in practica chiar si de catre adulti Aceste jocuri sunt concepute de catre un invatator cu experienta, putand fi jucate atat individual cat si in grupuri iar distractia este garantata! * Jocurile sunt o sursa inepuizabila de distractie in familie. * Au fost testate de catre psihologi, logopezi, parinti, educatori, profesori si copii in familie, in grupuri de copii si in cabinete. Jucari impreuna, invatati impreuna! - Zece minute de provocare pentru creier Petra Boanta


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare