Ce facem cand copilul nu vrea sa se spele?

Ce facem cand copilul nu vrea sa se spele?

May 07, 2014Laura
Ce facem cand copilul nu vrea sa se spele? Poezie terapeutica si activitate de consiliere

Ma spal pe dinti, folosesc olita - carte cu ferestre

Catelusul Culcus Culcus, catelusul moale Mii de pureci pe el are si nu stie ce sa faca, Purecii nervosi ataca. - Inainte mars, fruntasi, Piscati-l pe smecheras! Pisca-n stanga, pisca-n dreapta, Pisca, iar Culcus se misca, Musca, schioapata si alearga Cat e gradina de larga Sare pana si un gard, Sa ajunga cat mai iute, Pentru-o baie la un strand. - Catei dragalasi, sa stiti Blanita de n-o-ngrijiti, Cu sampon si cu sapun Purecii, in ea se pun.

Descopera aici materialele de consiliere pentru copii!

SURSA carte Invat sa vorbesc corect si sa fiu mai intelept   Vezi colectia noastra de materiale pentru consiliere copii AICI Activitate de consiliere Obiectiv: - respectarea regulilor de igiena Materiale: - poezia Catelusul Culcus, fisa nr.30, un catel de plus Procedura: Pas 1: - i se va prezenta copilului poezia Catelusul Culcus si fisa nr.30 Pas 2: - se va discuta poezia cu ajutorul intrebarilor de continut

60 de imagini color cu exemple de comportamente negative si pozitive

Pas 3: - copilul, dandu-i exemplul personal, il va invata pe catelul Culcus cum sa fie curat, pentru a nu mai fi atacat de pureci Exemplu: - Sa faci cel putin o baita in fiecare saptamana. - Sa te speli pe labute inainte de a manca. - Sa te speli pe dinti si pe fata in fiecare dimineata. - Sa te piepteni mai des. - Sa iti tai unghiutele si sa le pastrezi curate. - Sa nu uiti sa iti cureti si urechile. Pas 4: - psihologul/parintele va lua catelul in brate si va repeta activitatile pe care le-a enumerat copilul, gresind intentionat anumite activitati Exemplu: - Sa faci cel putin o baita in fiecare luna. - Sa nu te speli pe labute inainte de a manca. - Sa te speli pe dinti si pe fata in fiecare noapte. - Sa nu te piepteni prea des. - Sa nu iti tai unghiutele. - Sa nu iti cureti urechile. Pas 5: - copilul va corecta psihologul/parintele, aratand catelului cat de bine si-a insusit el regulile de igiena Pas 6: - se vor utiliza intrebarile de personalizare Intrebari de continut: 1. Ce are catelul Culcus pe el? 2. Ce ii fac purecii catelului? 3. Cum scapa Culcus de pureci? 4. Ce trebuie sa faca catelusii pentru a nu avea pureci? Intrebari de personalizare: 1. Cum crezi ca se simtea Culcus atunci cand era murdar si plin de pureci? 2. Cum crezi ca s-a simtit Culcus dupa ce a facut baie? 3. Ce trebuie sa faca pentru a fi curati catelusii? Dar copiii? 4. De ce crezi ca este important sa fim curati?


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare