Ce pot sa fac atunci cand sunt furios/trist/speriat/rusinos?

Ce pot sa fac atunci cand sunt furios/trist/speriat/rusinos?

Nov 05, 2018Petra

Ce pot sa fac atunci cand sunt furios/trist/speriat/rusinos?

Un copil cu o inteligenta emotionala dezvoltata si antrenata de la o varsta frageda: - isi intelege emotiile si poate sa le exteriorizeze cu usurinta - stie sa-si gestioneze emotiile - comunica usor si este capabil sa ceara ajutor - are mai mult succes in viata.

 

Cum imi ajut copilul sa-si recunoasca emotiile si sa stie cum sa le gestioneze?

Cu ajutorul jocurilor psihoeducationale care au rolul de a identifica, dezvolta si imbunatati capacitatea de exteriorizare a emotiilor. Ursuletul si emotiile lui este unul dintre jocurile special concepute de catre psiholog pentru copil, bazandu-se pe modalitati simple si distractive de dezvoltare a inteligentei emotionale.

Ursuletul este unul dintre animalutele extrem de indragite de catre copii. In acest joc, ursuletul strabate, pe rand, 6 emotii diferite, acestea fiind intens ilustrate prin culori vii.

 

La ce il ajuta Ursuletul pe copilul meu? - sa-si dezvolte inteligenta emotionala - sa-si dezvolte vorbirea (jocuri pe baza de intrebari deschise, jocuri de descriere a emotiilor, propozitii lacunare etc.) - sa-si amelioreze capacitatea de memorie - sa-si imbunatateasca atentia.

  

Cum folosesc Ursuletul? Jocul fetelor (expresiilor emotionale)

Se va denumi si se va descrie fiecare expresie emotionala de pe cartonas. Se vor aseza apoi cartonasele pe plansa de lucru. Se vor da exemple de situatii cand apar diferite emotii. Exemplu: Sunt bucuros atunci cand mama ma imbratiseaza. Se va intreba copilul: Oare de ce crezi ca ursuletul este bucuros/trist...? Exemplu: Ursuletul este bucuros pentru ca a mancat multa miere. Se va lua cartonasul cu situatia in care ursuletul este bucuros/trist etc. si i se va citi copilului raspunsul. Exemplu: Oare ce ne spune ursuletul? Cand este el bucuros? Sunt bucuros atunci cand ma joc cu mingea.

* Acest material educativ poate fi pus in practica atat acasa, cat si in masina sau in aer liber.

Alte jocuri:

  • Joc de memorie (Oare unde era ursuletul furios? Mai tii minte unde l-ai vazut?) Joc mima (Poti sa ghicesti ursuletul pe care il imit?)

  • Joc de perechi (Stii sa asociezi cartonasele care contin expresii emotionale cu cele care contin situatii?)

  • Exercitii de completare a unor propozitii lacunare (Oare cand este ursuletul furios? Ursuletul este furios atunci cand...isi scapa borcanul cu miere)

  • Gestionarea emotiilor (Ce poate sa faca ursuletul atunci cand este furios? Cand este furios, ursuletul poate sa...numere incet lana la 10/sa faca exercitii de respiratie)

 

* Cu ajutorul acestui material educativ se pot pune in practica o multime de alte jocuri distractive pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copilului.

Ce contine Ursuletul?

  • plansa de lucru cu ursulet (220×210 mm)
  • set 6 cartonase cu emotii (86×104 mm)
  • set 6 cartonase cu situatii (86×104 mm)

* Jocurile pot fi puse in practica cu usurinta atat de catre logopezi si psihologi, cat si de catre parinti si bunici.

Petra Boanta


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare