Colectia mea de materiale pentru invatarea prin joaca a notiunilor abstracte (timp, culori, forme etc.)

Colectia mea de materiale pentru invatarea prin joaca a notiunilor abstracte (timp, culori, forme etc.)

Sep 16, 2019Petra

Colectia mea de materiale pentru invatarea prin joaca a notiunilor abstracte (timp, culori, forme etc.) 

Un elefant se legana pe o panza de paianjen si pentru ca nu se rupea a mai chemat un elefant! Doi elefanti..." Copiii tind sa savureze la maximum jocurile care ii solicita fizic, care ii indeamna la miscare, dans, cantat sau batut din palme.

La ce il ajuta pe copil acest set de materiale?

Procesul de invatare a notiunilor abstracte va fi foarte usor de realizat si foarte distractiv, deoarece se face prin joc, cu ajutorul suportului vizual.

 

De asemenea, acestia se simt importanti atunci cand li se solicita sa gaseasca raspunsuri/solutii la cerintele adultilor si sunt mandri ca pot ajuta.

"Ce culoare este aceasta? Oare ce anotimp urmeaza dupa toamna? Ce luna va urma dupa septembrie? Pizza are forma rotunda? Ce altceva mai poate fi rotund? Arata-mi ochii. Unde este nasul? Cati elefanti sunt in imagine?"

 

Cum ne putem juca cu acest Kit?

"Copiii au fost super incantati cand le-am lansat provocarea de a-si alege fiecare in gand o forma geometrica. Le-am cerut apoi sa gaseasca in jurul lor 3 obiecte care au forma respectiva. Sa fi vazut cat de tare s-au concentrat! Ne-am jucat tot asa si cu culorile. Si-au ales cate o culoare, dupa care au denumit 3 lucruri care au culoarea respectiva.

La cei mari le-am impartit cate un cartonas cu: lunile anului, anotimp, numar si actiune si le-am cerut sa creeze o poveste in care sa foloseasca neaparat acele cuvinte. Li s-a parut atat de atractiv incat unii dintre ei m-au intrebat daca pot sa scrie si pe partea cealalta a foii pentru ca nu le ajunge spatiul..." (Petra, formator)

Ii puteti cere copilului sa numeasca anotimpul in care se afla si sa spuna cateva lucruri care se petrec in acea perioada (de exemplu toamna se culeg strugurii, iar iarna facem om de zapada) Il puteti invata notiunile opuse, intrebandu-l: daca paharul nu este plin, cum este el? (gol) Puteti alcatui un program al zilei/saptamnii (utilizati plansa mare cu zilele saptamnii si ceasul). Aceasta activitate ii va pune copilului la contributie mintea si creativitatea. "Luni mergem la gradinita/scoala. Ce facem sambata? La ce ora ne trezim? Dar la ce ora mancam? etc.)

Pentru fiecare idee de joc va puteti bucura de suportul vizual extrem de bogat si bine realizat. Imaginile sunt frumoase si clare.

Iata la ce-i mai ajuta pe copii acest Kit:

  • sa se dezvolte din punct de vedere cognitiv (kitul continand materiale pentru invatarea notiunilor abstracte)
  • sa isi dezvolte vorbirea si atentia
  • sa inteleaga orientarea spatio-temporala
  • sa recunoasca notiunile opuse

Kitul de evaluare logopedica este astfel un instrument deosebit pentru evaluarea complexa a limbajului oral la copii, continand:

  •  materiale pentru evaluarea structurilor perceptiv-motrice (schema corporala, momentele zilei, zilele saptamanii/ceasul, anotimpurile, lunile anului, orientarea spatiala, culori, marimi, cantitati, formele geometrice, cifrele 1-10),
  • fisa pentru evaluarea pronuntiei,
  • materiale pentru evaluarea structurii gramaticale (timpul verbelor, pronumele personal si actiuni),
  • fisa logopedica.

Va dorim mult spor la invatarea prin joaca! Copiii vor savura jocurile distractive.

Petra Boanta



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare