De ce strigi? Nu mai plange! Ajungem imediat! 32 de jocuri pentru dezvoltarea rabdarii

Oct 14, 2019Petra
De ce strigi? Nu mai plange! Ajungem imediat! 32 de jocuri pentru dezvoltarea rabdarii ''De ce strigi? Nu mai plange! Ajungem imediat! Mai avem foarte putin! Te rog sa taci...'' Ne confruntam deseori la drumurile cu masina cu situatii neplacute in care copilul nu coopereaza. Ne-ar placea sa depasim usor momentele in care cei mici refuza sa asculte si sa actioneze conform dorintelor noastre. Ne dorim copii ascultatori si cuminti.

Oare ce putem face atunci cand mergem cu masina, fie la drum scurt, fie la drum lung, astfel incat copilul sa aiba rabdare pana la destinatie si sa nu se plcitiseasca?

    Iata un pe care le poti aplica foarte usor (unele chiar si acasa), ce contine: -jocuri pentru dezvoltarea spiritului de atentie si de observatie -idei pentru dezvoltarea creativitatii si a limbajului -solutii pentru insusirea notiunilor abstracte (timp, culori, forme, marimi, pozitii spatiale etc.) Mod de folosire: -alege un cartonas la intamplare si citeste instructiunile de joc (poti face acest lucru si de acasa, inainte de calatoria cu masina) -starneste-i copilului curiozitatea spunandu-i ca i-ai pregatit o multime de jocuri anti plictiseala pe care le veti face impreuna -foloseste-te de intonatie, tonalitatea vocii, mimica si gesturi pentru a intretine o stare de bucurie -subliniaza-i copilului cu exactitate obiectele, oamenii sau animalutele pe care trebuie sa le identifice, privind pe geam -motiveaza-l cu ajutorul jocurilor interesante ca drumul cu masina va fi unul plin de distractie -ai rabdare, incurajeaza-l si lauda-l pentru fiecare raspuns corect sau creativ pe care il ofera Ce jocuri contine acest Kit?   Jocuri pentru dezvoltarea inteligentei emotionale (recunoasterea si exteriorizarea emotiilor): Ghiceste cum ma simt Zambete in oglinda Emotii in oglinda Jocuri pentru dezvoltarea vorbirii si imbogatirea vocabularului: Povestea noastra Numar de inmatriculare II Comentatorul sportiv Cuvinte saltarete Daca... Atunci Daca as fi... O problema si o solutie Lista de cumparaturi - Alfabet   Jocuri pentru dezvoltarea atentiei si memoriei: Cainii de pe strada Spune repede ce iti amintesti ca ai vazut Adevar sau minciunica Pune mana pe... Ceva nu e in regula Jocuri pentru stimularea imaginatiei si a creativitatii: Cantecul si dansul nostru Abracadabra, transforma-te intr-un... Formele geometrice Din carte in carte pana departe Pe timp de noapte Jocuri pentru dezvoltarea motricitatii copilului: Dansul degetelor Bataie din palme Portret de familie Autoportret pe geamul masinii Jocuri pentru invatarea notiunilor abstracte: Oamenii si hainele lor Ghiceste despre ce vorbesc Rosie ca...Marul! Vanatoarea de indicatoare Contabilitatea masinilor Jocuri pentru invatarea numerelor: Timpul petrecut la semafor Numar de inmatriculare I Va dorim o calatorie frumoasa si educativa! Petra Boanta, autor materiale educative pentru copii


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare