Cum putem invata copilul sa gandeasca pozitiv?

Cum putem invata copilul sa gandeasca pozitiv?

Oct 07, 2019Petra
Cum putem invata copilul sa gandeasca pozitiv? Copilul nu reuseste ceea ce-si propune? Cum il putem ajuta sa adopte o gandire pozitiva, sa capete incredere in sine, in loc sa refuze sa comunice, sa se tavaleasca pe jos sau sa urle cu disperare? Exista povesti terapeutice care vin in sprijinul parintilor cu solutii pentru gestionarea situatiilor neplacute din viata copilului.

(Exerseaza si vei reusi, Nu victoria conteaza ci sa-ti dai toata silinta, Nu te da batut, Crede in tine, Cu totii gresim, Ai curaj sa spui ce gandesti etc.)

La ce il ajuta aceste povesti pe copilul meu? -sa-si dezvolte o personalitate puternica -sa-si dezvolte abilitatile, increderea si gandirea pozitiva -sa devina mai sigur pe sine, mai increzator si mai echilibrat -sa se accepte asa cum este -sa rezvole problemele, discutand -sa ia decizii intelepte -sa incerce lucruri noi -sa isi pretuiasca familia si prietenii Cum putem aplica povestile cat mai eficient? Exista diverse moduri in care informatia cea mai importanta poate ajunge la copilul dvs. Important e sa fiti creativi si sa determinati copilul sa indrageasca povestile acestea pline de invataturi. Exemplu: Cititi dvs. povestea inainte, dupa care povestiti-i copilului ceea ce va amintiti, avand ca si suport imaginea. Puneti in scena povestea citita, utilizand niste jucarii de plus (joc de rol). Ii cititi copilului o poveste, in functie de gandul pe care doriti sa-l indreptati. Invitati copilul sa va spuna o invatatura pe care a extras-o din cele auzite. Il puteti ajuta si dvs. la realizarea acestui pas. Desenati impreuna cu cel mic, pe o hartie, imaginea care va vine in minte cand va ganditi la povestea citita. Folosind un creion negru, puteti desena gandurile negative/neplacute, mototoliti hartia si o aruncati apoi la gunoi pentru a alunga emotia resimtita. Puteti face la final (sau chiar si inainte de lectura) cateva exercitii de respiratie care sa relaxeze copilul. Va dorim relaxare placuta si sa ganditi pozitiv in orice situatie! Petra Boanta


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare