Corectarea sunetului R - joc logopedic

Corectarea sunetului R - joc logopedic

Jan 21, 2014Dany

Corectarea sunetului R - joc logopedic

Mingea cu gurita Sursa - carte Mici secrete in emiterea sunetului R

Abonament materiale de logopedie – Jucarii Vorbarete AICI

Obiective: - vizualizarea de catre copil a pozitiei limbii, specifica in pronuntia sunetului R - emiterea sunetului R asociata cu un exercitiu de miscare Material de lucru: - cartonasul cu palatograma R Modalitate de desfasurare:

Invatam sa spunem L si R – carti de joc (10 jocuri)

Etapa 1: - de fata cu copilul, pe o minge se vor desena doi ochi, un nas (poate fi sub forma literei R) si o gura larg deschisa; in interiorul gurii se va desena limba in pozitia emiterii sunetului R (limba va fi ridicata si varful ei va fi atinge alveolele dintilor de sus)

 

Etapa 2: - cu ajutorul desenului i se va explica copilului pozitia limbii si i se va atrage atentia asupra jetului de aer care va fi emis cu putere in timpul pronuntiei sunetului R Etapa 3: - copilul se va aseza pe mocheta si va impinge mingea spre un colt al cabinetului/camerei

Etapa 4: - copilul va emite sunetul R atata timp cat mingea va fi in miscare

40 de cartonase (dimensiuni mari) cu exercitii distractive de logopedie

Indicatie de lucru: - O vom invata pe aceasta minge sa-l spuna pe R. Pentru aceasta ii vom desena ochisori, nasuc si o gurita. - Uite mingiuta, pentru ca sa-l poti spune pe R trebuie sa-ti ridici limba si sa o ascunzi in spatele dintilor de sus. Aerul il vei sufla cu putere printre limba si dinti, in timp ce il vei spune pe R! - Hai sa-i aratam mingiutei cum trebuie sa-l spuna pe R! (i se va atrage atentia copilului si asupra vibratei specifice sunetului R, punand o mana a acestuia sub barbia logopedului/parintelului). - Aseaza-te pe mocheta si impinge mingea spre un colt al cabinetului/camerei! - Pronunta sunetul R pana cand mingea se va opri!

Logoped Laura Hărdălău


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare