Cum calmam un bebelus cu colici?

Cum calmam un bebelus cu colici?

Jul 29, 2016Laura

Cum calmam un bebelus cu colici?

Cu siguranta una din marile probleme cu care se confrunta mamicile este colita bebelusului. Nopti nedormite, plans neincetat, oboseala, stres si griji. Daca toate acestea iti sunt cunoscute, citeste cu atentie mai departe. Am cateva ponturi excelente sa iti ofer.

1. Primul lucru pe care il poti face, atunci cand observi ca bebelusul tau e agitat, este sa il iei in brate si sa il legeni.

Se stie ca leganatul aduce alinare micutului si ajuta la calmare, indiferent de cauza agitatiei. In plus, miscarea poate chiar sa ii faca bine, deoarece il ajuta sa eructeze si, astfel, sa elimine disconfortul abdominal.

colici

2. Mangaie-l pe burtica, fa-i un masaj bland.

Atingerea poate face minuni, indiferent daca ai abilitati speciale sau nu, mai ales in cazul mama-copil. Daca ai la indemana uleiuri volatile precum anasonul, sunatoarea, musetelul etc., e perfect. Acestea ajuta enorm in calmarea durerilor. Gasesti in farmacii, mai ales in magazinele naturiste, produse speciale pentru alinarea colicilor, pentru uz extern.

3. O baita calda poate fi calmanta intrucat elimina stresul, iar caldura ajuta in alinarea durerilor.
De asemenea, nu uita de uleiurile volatile pe care le poti folosi in baita bebelusului, spre exemplu cel de levantica, despre care se stie ca e un remediu excelent pentru calmare.

4. Ceaiurile din plante, administrate intern, sunt primul ajutor la indemana, bland si natural, spre deosebire de medicamente care pot face mai mult rau sau pot da diverse reactii adverse. Fenicul, anason, musetel, sunatoare - sunt cateva dintre cele mai eficiente si cunoscute plante pentru tratarea colicilor. Daca problema este mai grava sau nu observi o imbunatatire dupa administrarea de remedii naturiste (recomandate de un specialist), e bine sa apelezi la un medic pediatru si sa investighezi cauza.

 

5. Vorbeste-i sau canta-i, indiferent daca ai aptitudini muzicale sau nu.

Vocea mamei este cea mai linistitoare unda sonora pentru copil. Inca din burtica, copilasul a simtit vibratiile vocii mamei, cu alte cuvinte e prima voce cu care a intrat in contact si pe care o recunoaste indiferent de imprejurare. Poti sa ii soptesti bland sau poti sa ii canti un cantecel de leagan, dupa placul tau. 6. Daca tot vorbim de muzica, incearca sa pui o muzica linistita pe fundal. Ii va atrage atentia si sunt sanse mari sa nu mai planga.

Cel mai bun remediu pentru agitatie este armonia – adica muzica. Cea care aduce liniste si relaxare, intrucat armonizeaza psihicul si, crezi sau nu crezi, poate alina chiar si durerea. Despre efectele meloterapiei poti afla mai multe la o simpla cautare pe internet. Exista melodii special create pentru diferite tipuri de afectiuni. Merita sa incerci, nu crezi?

 

Set Bebe, hai la joaca!

7. Si, cel mai important, nu te stresa! Cu cat esti mai stresata, cu atat bebelusul tau va simti acest lucru. Grijile nu te vor ajuta sa fii mai eficienta in tratarea copilului tau. Daca te simti agitata, ingrijorata, din cauza suferintei micutului sau din cauza oboselii acumulate, incearca sa gasesti o metoda de relaxare care ti se potriveste cel mai bine. Exercitiile de respiratie (sau meditatia simpla) este cea mai comuna metoda de relaxare si din ce in ce mai discutata, intrucat tot mai multe studii arata ce efecte benefice are aceasta.

Este bine sa tratezi problema din toate punctele de vedere, sa tii cont si de medicamentie si/sau remedii naturiste, dar si de implicatia emotionala, care este, in fond, cea mai importanta. Iubirea mamei este, la urma urmei, cel mai bun medicament, nu-i asa?

Anamaria Potra



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare